HABERLER
01-01-2010 23:59

DÜZCE DE ARTIK BELLİ BİR ŞEHİR STANDARDI OLUŞTU

DÜZCE DE ARTIK BELLİ BİR ŞEHİR STANDARDI OLUŞTU

Düzce tarihinde en büyük doğal felaket olarak yerini alan 12 Kasım 1999 depreminin 12’inci yılında depreme ilişkin genel bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram, kentin fiziksel yapısında önemli iyileştirmelerin sağlandığını vurguladı ve ‘ Düzce’de artık belli şehir standardı oluştu.

Düzce tarihinde en büyük doğal felaket olarak yerini alan 12 Kasım 1999 depreminin 12´inci yılında depreme ilişkin genel bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram, kentin fiziksel yapısında önemli iyileştirmelerin sağlandığını vurguladı ve ´ Düzce´de artık belli şehir standardı oluştu. Deprem bilinci ve anlayışı ile yeni yönetmeliklerle de kaliteli bir yapılaşma ve sağlıklı bir kentleşme yolunda önemli adımlar atıldı´ dedi. Belediye olarak kaçak yapılaşmaya da asla taviz verilmediğini belirten Başkan Bayram, ´ Kaçak yapılaşmaya geçit verilmeyeceğini seçim vaadi olarak da söyledik ve bu anlamdaki görevimizi de titizlikle yerine getiriyoruz´ dedi.
12 Kasım 1999 depreminin 12´inci yıldönümünde Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı ve deprem sonrası gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Bayram mesajında özetle şu görüşlere yer verdi:  "Düzce´de 12 Kasım ve öncesindeki 17 Ağustos depremleri ile birlikte afetler zinciri oluşmuştur. Düzce arka arkaya iki büyük deprem yaşamıştır. Doğal afetlerin insanların yaşamlarında ağır tahribatları varıdır. Ancak, deprem gerçeği konusunda bilinçli olmak ve buna karşın fiziksel, sosyal ve ekonomik tedbirleri almak deprem tahribatlarını en aza indirir. Deprem sonrasında Düzce´de fiziksel değişimlere ve yıkımlara karşın yeniden yapılanmaya yönelik çok ciddi adımlar atıldı. Yeniden bir şehir oluşturma çabaları içinde uzun vadeli ciddi projeler geliştirildi ve uygulamaya geçirildi. Deprem tahribatının ardından ilk olarak insani tedbirler sonrasında kalıcı ve sürekli programlar için harekete geçildi. Buradaki temel çıkış noktası depremi unutmadan, deprem gerçeği altında bilinçli hareketle, bir şehri fiziksel olarak geliştirmek, kalkındırmak ve içinde yaşayan insanların huzurlu ve mutlu olabilmelerini sağlamaktır. Bunun için kısa vadeli insani tedbirleri aldıktan sonra Düzce şehrinin yeniden imarına geçildi. Bu imarı, Düzce´nin fiziksel her yönü ile kentin yeniden yapılandırılması ile tanımlamak mümkündür. Düzce´de imar açısından önemli gelişmeler olmaktadır. Yapılaşmada depreme dayanıklılığın ötesinde, estetik ve örnek binalar yapılmaktadır. Yeni yönetmelikler çerçevesinde imar düzenlemeleri ile plansız hiçbir bölgemiz kalmıyor. Ayrıca kötü ve sağlıksız binaların ortaya çıkmasına neden olan kaçak yapılaşmaya asla geçit verilmiyor. Bunun için özel ekipler oluşturduk ve şehri kontrol altına aldık. Ama bununla birlikte gözden kaçırılması gereken çok önemli bir husus da; fiziki değişimleri yaparken, o kent içinde yaşayan insanların da moral değerlerinin yükseltilmesini sağlamaktır. Bunu da sosyal, kültürel, eğitim, sanat ve spor etkinlikleri ile sağlayabilirsiniz. Düzce Belediyesi olarak fiziki değişimle birlikte sosyal değerlerde de yeniden yapılanmayı tamamlamayı hedefledik. Aslında en büyük yatırımlarımızı da bu alanda yapıyoruz. Bugün 12 yıl öncesine göre kalkınma ve gelişme adına çok ciddi adımlar atıldı. Bu duygu ve düşüncelerle 12 Kasım depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet dileyerek mekanları cennet olsun diyorum. Depremi hiçbir zaman unutmayız ve unutturmayız. Deprem bilinci içinde de her türlü gelişmeyi de sağlamak düşüncesi ve inancı içinde olduğumuzu da belirtmek isterim"

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN
MEVLİD OKUTULACAK
Düzce Belediyesi tarafından depremlerde hayatını kaybedenler için 12 Kasım günü yatsı namazı öncesinde Cedidiye camiinde mevlid-i Şerif okutulacak.