HABERLER
01-01-2010 23:59

BASIN TOPLANTISINDAN MESAJLAR

BASIN TOPLANTISINDAN MESAJLAR

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram basın toplantısı düzenleyerek son günlerde kamuoyunda gündeme gelen konulara açıklık getirdi. Başkan Bayram ayrıca belediye tarafından ‘kaldırım işgallerine karşı’ alınacak önlemlerden de söz etti.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram basın toplantısı düzenleyerek son günlerde kamuoyunda gündeme gelen konulara açıklık getirdi. Başkan Bayram ayrıca belediye tarafından ´kaldırım işgallerine karşı´ alınacak önlemlerden de söz etti. 
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram makamında genel bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Bayram toplantıda önce bir süre önce gittiği İran Tahran´da yapılan kısa adı UCLG olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı toplantısından bilgiler verdi. UCLG toplantılarının üye devlet ve kentlerde dönüşümlü olarak gerçekleştirildiğini belirten Başkan Bayram bu konuda şu bilgileri verdi " Toplantının konusu üye 15 ülkenin kendi ülkelerindeki (kriz yönetimi) üzerine oldu. Her türlü kriz ve doğal afetlere karşı yerel yönetimlerin politikaları ve uygulamaları değerlendirildi. Krizlerden etkilenme süreci ve halkın etkileşimleri konusunda oturumlar yapıldı. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da sunum gerçekleştirildi. Daha sonraki bölümlerde de teşkilatın içişlerine ilişkin gündemler ele alındı´
KALDIRIM İŞGALLERİ
Belediye Başkanı İsmail Bayram basın toplantısında ´kaldırım işgalleri´ konusunu değerlendirdi. Kaldırım işgallerinin Düzce´de kangren haline geldiğini vurgulayan Başkan Bayram kaldırım işgallerinin önüne geçilmesi için tedbir aldıklarını ifade etti. Özellikle esnafın sattıkları ürünler,  mal ve eşyalar için kaldırımların kullanılmasını alışkanlık haline getirdiğini işaret eden Başkan bu konuda da şu görüşlere yer verdi " Yıllardan beri kaldırımların çeşitli mal ve eşyalar ile doldurulduğu herkesin malumudur. Bu alışkanlık haline geldi. Esnaflardan birbirlerinden etkilenerek, örnek alarak bu kaldırıl işgalini genişlettiler. Kaldırımlar ticari amaçla kullanılıyor. Oysa dükkan içinde bu sınırlandırılmalıdır. Kaldırımlar herkesin hakkıdır. Halkımız da bu durumdan şikayet ediyor ve bunu bize bildiriyor.  Kaldırımlarda işgale son verilmesini istiyor. Dışardan şehrimize gelenlerin de en fazla şikayet ettiği konu budur. Üstelik bu durum şehir imajına da uymamaktadır. Dolayısıyla usulsüz giden bu duruma son vermek istiyoruz´ Başkan Bayram, kaldırım işgallerinin önüne geçmek ve ortadan kaldırmak için esnafın uyarılacağını ve 9 ocak tarihine kadar da süre verileceğini belirtti. Bu tarihe kadar kaldırımlarda satılan ürünlerin kaldırılmaması durumunda yasal işlemlerin başlatılacağını ifade eden Başkan Bayram ´ Önce el ilanları ile esnafımızı uyaracağız. Bilboardlar hazırlayacağız. Görüşmeler yapacağız. Bu konuda kararlıyız. Esnaflarımızdan beklentimiz bu yönde alınan kararlara uyulması ve kurallara riayet etmeleridir´ dedi.
DAL-ÇIK
Belediye Başkanı İsmail Bayram basın toplantısında Çoban mevkiinde yapımı devam eden Dal-Çık çalışmalarındaki gelişmelerden de söz etti. Dal-Çık çalışmalarında hiçbir sorunun yaşanmadığına dikkat çeken Başkan Bayram ´ Proje ne ise gereği yapılıyor ve uygulanıyor´ dedi. Dal-çık projesinin Düzce´nin en önemli projeleri arasında yer aldığına değinen Başkan Bayram bu konuda da şunları söyledi " Çoban mevkiinde doğudan batıya uzanan 638 kazık çakıldı. Projenin merkezi sayılabilecek noktasında da 12 metre derinlikte 30 metrekare genişlikte pompa odası oluşturulacak. Burası 26 kazıkla oluşturulacak. Bunun dışında projede bölgenin güney bölümünde 200 metrelik kanalizasyon ve 800 metrelik yağmur suyu hattı oluşturuluyor. Alt yapı büyük ölçüde tamamlanma aşamasında. Proje neyi gerektiriyorsa o yapılıyor´