HABERLER
01-01-2010 23:59

DÜZCE EMITT TE AMACINA ULAŞTI

DÜZCE EMITT TE AMACINA ULAŞTI

Uluslar arası nitelikte olan ve bu yıl 16’ıncısı düzenlenen kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Düzce Belediyesi Düzce’nin tanıtımında önemli rol oynadı.

DÜZCE EMITT´TE AMACINA ULAŞTI
Uluslar arası nitelikte olan ve bu yıl 16´ıncısı düzenlenen kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı´na katılan Düzce Belediyesi Düzce´nin tanıtımında önemli rol oynadı.
9-12 Şubat 2012 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP salonlarında kurulan fuarda Düzce Belediyesi 8´inci salonda yer aldı. Düzce il standında Düzce Belediyesi´nin yanı sıra ilçe ve beldelerinde stantları bulundu. Bu yıl Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ( BAKAB) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) bünyesinde yer alan 9 il ile birlikte hareket eden Düzce turizm değerleri ve yöresel ürünleri ile ön plana çıktı. Bunun yanı sıra 9 ilin bulunduğu platforma kurulan sahnede de halkoyunları gösterileri yapıldı. Festivalin ilk günündeki açılış ve protokol programından sonra ikinci gün BAKKA, BAKAB ve MARKA´ya bağlı 9 ilin ortak kahvaltısı gerçekleşti. Salonu kurulan masalarda katılımcılara ve konuklara yörelere özgü ürünler ikram edildi.  Öğle saatlerine kadar süren kahvaltıya büyük ilgi oldu. 4 gün süreli fuarda Düzce standında konuk ve katılımcıların yanı sıra Bölge Valilileri re ağırlandı. Standı ziyaret edenlere tanıtım materyallerinin yanı sıra Düzce fındığı ikram edildi. Festivalin üçüncü gününde Acun Ilıcalı´nın hazırlayıp sunduğu ´Yetenek Sizsiniz´ yarışmasında ikinci turu birincilikle geçen Düzce Pembe Panter grubu sahne aldı. Ayrıca ´70´lik delikanlılar´ halkoyunları gösterisi de büyük ilgi gördü. Festival süresince TRT Belgesel kanalı canlı yayın yaptı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da canlı yayına katılarak Düzce´nin turizm potansiyeli konusunda görüşlerini açıkladı. Festivalin son gününde festivale katılarak stant açan iller arasında çeşitli kategorilerde başarı derecelendirmesi yapıldı. Düzce ve Düzce Belediyesi´nin bulunduğu BAKKA, BAKAB ve MARKA illerinin salonu ´En İyi Birlik ve Dayanışma Ödülü´ aldı.