HABERLER
01-01-2010 23:59

KENT KONSEYİNDE ÇALIŞMA SİSTEMİ BELİRLENECEK

KENT KONSEYİNDE ÇALIŞMA SİSTEMİ BELİRLENECEK

Düzce Kent Konseyi’nin 2012 yılı Genel kurul toplantısı Düzce Belediye Meclis salonunda yapıldı. Başkanvekili Mustafa Kayıkçı başkanlığında toplanan kurulda 5 gündem maddesi ele alındı

KENT KONSEYİNDE ÇALIŞMA SİSTEMİ BELİRLENECEK

Düzce Kent Konseyi´nin 2012 yılı Genel kurul toplantısı Düzce Belediye Meclis salonunda yapıldı. Başkanvekili Mustafa Kayıkçı başkanlığında toplanan kurulda 5 gündem maddesi ele alındı.  Yeni yılın birinci Konsey toplantısında  Kent Konseyi Çalışma Sistemi´nin yeniden ele alınması kararlaştırıldı. Ayrıca engelliler için fidan üretim yeri kurulmasına ilişkin görüşler değerlendirildi.
Düzce´de sivil inisiyatifinin oluşturulmasına adına kurulan Kent Konseyi´nin 2012 yılı birinci Genel Kurulu Konsey Başkanvekili ve Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Kayıkçı başkanlığında toplandı. Düzce Belediye Meclisi salonunda yapılan konsey toplantısında 5 gündem maddesi ele alındı. Yürütme kurulu tarafından belirlenen gündem maddeleri şu şekilde oluştu: 1- Kadının ekonomi ve siyasi hayattaki yeri, 2- Kent konseyinin çalışma sisteminin belirlenmesi ve eğitiminin yapılması, 3- Engellilerin faaliyette bulunabileceği fidan üretim yerinin kurulması, 4- Turizm çalışma grubuna katılım sağlanması, 5- Düzce turizm envanterinin değerlendirilmesi. Gündemin birinci maddesinde söz alan Düzce Kadın Meclisi üyesi Selma Demirelli, yerel seçimlerin yaklaşmasına vurgu yaparak ´ kadın liderlerin ön plana çıkartılmasını amaçlayan çalışmalar yapılmalı, kadının toplumsal aktivitesinin güçlendirilmesi sağlanmalıdır´ dedi. Gündemin ikinci maddesindeki kent konseyinin çalışma sisteminin belirlenmesine ilişkin olarak çalışmaların devam ettiği bunun için ilgili maddenin bir sonraki kurulda görüşülmesi kararlaştırıldı. Engelliler için fidan üretim yeri kurulması için Engelliler Çalışma Grubu adına Birsen Özbay söz aldı. Özbay konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi " Zihinsel eğitilebilir engellilerimizin faaliyet gösterebileceği , tarım il müdürlüğünden de destek alınarak Düzce Belediyesi´nin fidan üretim yeri kurulmasına talep etmekteyiz. Halen Düzce Belediyesi´nin şehrin değişik yerlerine dikmiş olduğu fidan ve çiçeklerin belediyenin üretmesinin maliyeti azaltacağı görüşü ile eğitilebilir engelli çocuklarımızın bu alanlarda görevlendirilmesini önermekteyiz´.  Bu talebin Düzce Belediye Meclisi´ne sunulması oy birliği ile kabul edildi. Gündemde yer alan turizm çalışma grubuna katılım sağlanması ve turizm envanterine ulaşılabilmesi maddeleri komisyon üyelerinin genel kurula katılmaması nedeniyle görüşülemedi. Bu arada söz alan Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ise turizm envanterine ilişkin tüm veri ve bilgilerin kurumlarının sitesinde bulunduğunu belirtti.