HABERLER
01-01-2010 23:59

YAŞLILARIMIZ MİLLETİMİZİN ONURUDUR

YAŞLILARIMIZ MİLLETİMİZİN ONURUDUR

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Dünya Yaşlılar Haftası’ nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı

YAŞLILARIMIZ MİLLETİMİZİN ONURUDUR
18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ´Dünya Yaşlılar Haftası´ nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı. Yaşı ilerlemiş kişilerin milletin onuru olduğunu belirten Başkan Bayram yaşlı kişilerin toplumdaki yeri ve öneminin daima hatırlarda tutulması gerektiğini vurguladı.
Yaşlı kişilerin dün ile yarın arasında kültür ve değerler açısından bir köprü vazifesi gördügünü işaret eden Belediye Başkanı İsmail Bayram mesajında şu görüşlere yer verdi "  Her yıl 18-24 Mart tarihleri arası Dünya Yaşlılar Haftası olarak kutlanmaktadır. Yaşlıların toplumdaki yeri ve önemini bir kere daha hatırlayarak, onları sadece yılın bir günü veya bir haftası değil, onların toplumumuza sağladıkları katkılarla her zaman hatırlanmaları gerektiğinin daha önemle vurgulanması için ilan edilen önemli bir haftadır. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir, bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır.. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, nice sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyorum."