HABERLER
01-01-2010 23:59

TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

Düzce Belediyesi Şehir Tiyatroları 2. Liselerarası Tiyatro Festivali açılış töreni başladı

TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
Düzce Belediyesi Şehir Tiyatroları 2. Liselerarası Tiyatro Festivali açılış töreni başladı. Tiyatro Festivali kapsamında liseli öğrenciler birbirinden güzel tiyatro oyunlarını sergileyecekler.

Düzce Belediyesi´nin geleneksel hale getirmeyi hedeflediği Tiyatro Festivali´nin bu yıl 2.´si düzenleniyor. Tiyatro Festivali´nin açılış töreni Düzce Belediyesi önünde yapıldı.
Tiyatro Festivali açılışında konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, sanatçıların da toplumda önemli yere sahip olduğunu ifade ederek "Bir toplumun gelişmesi sadece mühendislere yada iş adamlarına dayanmıyor. Bir toplumun gelişmesi için sanatçılarında katkısı büyük. Biz öğrencilerimizin yeteneklerini ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Çünkü bir öğrencimiz büyük bir sanatçı olabilir. Fakat biz onu zorla matematikçi yapmak istersek hem iyi bir sanatçıdan oluruz hem de kötü bir matematikçi kazanırız. Bu sebeple gençlerimizin sosyal faaliyetlerine destek vermeliyiz" dedi.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, bu yıl festival kapsamını genişlettiklerini ve formatta değişiklik yaptıklarını belirterek "Artık bu bir yarış değil. Geçen yıldan farklı bir format yapacağız. Bu yıl sadece bir bayan birde erkek oyuncu seçip ödüllendireceğiz. Tiyatro Festivali´ni adında da olduğu gibi festival havasında geçmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise öğrencilerin duvarların arasından çıkmasının gerektiğine işaret ederek "Bu yıl 2.´si gerçekleştirilen festival kapsamında okullarımız 10 eserle katılım sağlayacak. Öğrencilerimizin önünü ve ufkunu ne kadar açarsak o kadar iyi olacak" dedi. Konuşmaların ardından Tiyatro Festivali´ne katılan okullar ve oyuncular tanıtıldı. Düzce Belediyesi Tiyatro Festivali açılış törenine Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, öğrencileri, öğretmenler ve davetliler katıldı.
22 MAYIS SALI
TİYATRO FESTİVALİ AÇILIŞ KOKTEYLİ
SAAT:16:00
YER: DÜZCE BELEDİYESİ ÖNÜ
23 MAYIS ÇARŞAMBA
13:00 Cumhuriyet Anadolu Lisesi
Katıldığı Oyun: GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ
20:00 Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesi
Katıldığı Oyun: BİR PORSİYON HAYAT ÜSTÜ TV
24 MAYIS PERŞEMBE
13:00 Cumayeri Çok Programlı Lise
Katıldığı Oyun: SULTAN GELİN
20:00 Kaynaşlı Anadolu Lisesi
Katıldığı Oyun: TÖRE
25 MAYIS CUMA
13:30   Halet Abla Efsanesi (Profesyonel Tiyatro Gösterimi)
  Yazan: İsa KÜÇÜK
  Yönetmen: Bülent VELİOĞLU
26 MAYIS CUMARTESİ
13:00 Arsal Anadolu Lisesi
Katıldığı Oyun: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
20:00 Düzce Teknik Endüstri Meslek Lisesi
Katıldığı Oyun: OTOGARGARA
28 MAYIS PAZARTESİ
13:00 Fen Lisesi
Katıldığı Oyun: KADINLIK BİZDE KALSIN
20:00 Doğa Koleji
Katıldığı Oyun: SAFİNAZ´IN İZDİVACI
29 MAYIS SALI
13:00 Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi
Katıldığı Oyun: OTOGARGARA
20:00 Gümüşova Lisesi
Katıldığı Oyun: PİŞTİ