2012 BAŞPEHLİVANI AHMET KAVAKÇI

Düzce Belediyesi’nin 2012 yılı 6’ıncı Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Başpehlivanı Düzce Belediyesi güreşçisi Ahmet Kavakçı oldu.

2012 BAŞPEHLİVANI AHMET KAVAKÇI
Düzce Belediyesi´nin 2012 yılı 6´ıncı Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Başpehlivanı Düzce Belediyesi güreşçisi Ahmet Kavakçı oldu.
Dedekoru mevkiinde yapılan güreşler tüm branşlarda büyük çekişme içinde geçti. Cazgırlığını ünlü Edirne Kırkpınar Cazgırlarından Pele Mehmet´in yaptığı güreşlerde, minik boy, teşvik, tozkoparan, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük orta boy, Büyük orta boy, ve Başpehlivanlık güreşleri yapıldı. Başpehlivanlık güreşlerinde Düzce Belediyesi´nin güreşçisi Ahmet Kavakçı tüm rakiplerini yenerek finale kadar geldi. Finalde Samsun Büyük Şehir Belediyesi güreşçisi  Fatih Adalı ile karşılaşan Ahmet Kavakçı çekişmeli ve iddialı geçen kıran kırana güreşi kazandı.Kavakçı´ya kupasını Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram verdi.