ÜNİVERSİTEDE MEZUNİYET TÖRENİ

Düzce Üniversitesinde mezuniyet coşkusu yaşandı.

ÜNİVERSİTEDE MEZUNİYET TÖRENİ

Düzce Üniversitesinde mezuniyet coşkusu yaşandı. Mezuniyet için bir araya gelen öğrenciler, coşku ve hüznü yaşadı.  Düzce Üniversitesi´nde (DÜ) 2011- 2012 Akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesin stadyumunda yapılan mezuniyet törenine Düzce Valisi Vasip Şahin, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, AKParti Milletvekilleri Fevai Arslan, Osman Çakır, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, AK Parti İl ve İçe yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve yakınları katıldı. Törende bir konuşma yapan Tıp Fakültesi mezun öğrencilerinden Dr. Başak Çiğdem, "6 yıl önce Düzce Üniversitesi yeni kurulmuş ve ilk öğrencileriydik. Yeni bir üniversitede olmak çok zordu. Zamanla bütün eksiklikler giderildi. Düzce Üniversitesi ile bizlerde büyüdük" dedi.. Mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, hayallerinin gerçekleşmesini isteyerek, "Dünya vatandaşı olun.Hayalleriniz idealleriniz olsun. Yolunuz bahtınız açık olsun" dedi. Düzce Valisi Vasip Şahin, mezunların mutluluğuna ortak olduğunu söyledi. Öğrencilere seslenen Vali Vasip Şahin, "Millet hizmetine aday haline geldiniz.?Bu topraklar millet size fedakarlık yaptı. Bundan sora sıra sizde. Gelişen ülkemizin yükü sizlerin omuzun da olacak. Bizlerden daha iyi yerlere getireceksiniz" dedi. Konuşmaların ardından Fakülteler ve Meslek Yüksek Okullarında derece yapan öğrencilere plaket ve hediyeler verildi. Düzce Belediye Başkanı İsmal Bayram da dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. Fakülte ve yüksekokul birincileri yaş kütüğüne plaket çaktı. Halk oyunları gösterisinin ardından mezuniyet töreni, öğrencilerin kep fırlatması ile sona erdi.