TOPLU SÜNNET PROGRAMI YAPILDI

Düzce Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘toplu sünnet’ programı gerçekleştirildi.

TOPLU SÜNNET PROGRAMI YAPILDI
Düzce Belediyesi´nin geleneksel hale getirdiği ´toplu sünnet´ programı gerçekleştirildi.  Belediye tarafından daha önce tespit edilen ve sünnet edilen çocuklar için ilk tören Düzce Belediyesi önünde yapıldı. Daha sonra sünnet korteji oluşturularak törenlere film platosunda devam edildi. Toplu sünnetde 47 çocuk sünnet ettirildi.
Bingöl´de polislerin şehit olması nedeniyle Düzce Belediyesi´nin toplu sünnet programında değişiklik yapıldı.  Geleneksel sünnet şöleni için programda yer alan müzik ve eğlence bölümleri çıkarıldı. Toplu sünnet için de ilk tören belediye önünde yapıldı. Başkan İsmail Bayram ve eşi Elka Bayram sünnet olan çocuklarla tek tek ilgilendiler ve toplu fotoğraf çektirdiler. Daha sonra törenin gerçekleştirileceği film platosuna kadar sünnet konvoyu yapıldı. Konvoya katılan araçlar korna çalmadan sessiz bir şekilde konvoyu tamamladılar.  Platoda mehter takımının gösterisinin ardından konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Bingöl´deki şehit polislere değinerek ´ Ne yazık ki bugün Türkiye bir acıyı daha yaşayarak Bingöl´de 8 polisi şehit verdi.  Terörü bir kez daha lanetleyerek şehit polislerimize Allah´tan rahmet ailelerine, yakınlarına başsağlığı dilerim. İnşallah millet olarak bir daha bu acıları yaşamayalım´ dedi. Başkan toplu sünnet için de şu görüşlere yer verdi " Belediyemizin geleneksel hale getirdiği toplu sünnet programı için çocuklarımız daha önceden kontrolden geçirilerek tamamen hijyen koşullar altında sünnet ettirildiler. Şimdi de aileleri ile birlikte biradayız. Çocuklarımızın sünnetlerini yaşadık inşallah onların hepsini ileride bu memlekete hayırlı bir evlat olarak başarılı işlerde görürüz´ . Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programda daha sonra Kur´an tilaveti gerçekleştirildi, dualar edildi. Ardından da Başkan İsmail Bayram, eşi Elka Bayram ve protokol sünnet olan çocuklara altın taktılar ve çeşitli hediyeler takdim ettiler. Programın son bölümünde de ailelere ve çocuklara yemek ikramı yapıldı. Düzce Belediyesi´nin toplu sünnet programına Düzce Vali Yardımcısı Miktat Alan, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve eşi Elka Bayram, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri,  Düzce Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Düzce protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldılar.