AHİLİK BİR ESNAF KÜLTÜRÜDÜR

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ‘Ahilik Kültürü Haftasına’ ilişkin bir basın bildirisi yayımladı

AHİLİK BİR ESNAF KÜLTÜRÜDÜR

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram  ´Ahilik Kültürü Haftasına´ ilişkin bir basın bildirisi yayımladı. Başkan Bayram Ahi´lik kültürün bin yıllık geçmişi olduğunu hatırlatarak ´ Ahi´lik esnafın teşkilatlanma modelidir. Bu modelin temelinde, birbirini sevme, sayma, yardım etme, fakiri ve yoksulu gözetme ve iş hayatında ahlaki kuralları esas alma vardır´ dedi.
 Başkan İsmail Bayram´ın Ahi´likle ilişkin bildirisi şu şekilde: " Ahi´lik,  Müslüman- Türk toplumunun ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında yüzyıllarca önemli rol oynamıştır. Biz; coğrafi konumu, tarihi mirasi, kültürel bağları ve yetişmiş insan gücü ile Türkiye´nin kendi değerlerini ve ürünlerini geliştirerek insanlığa sunabilecek kapasitedeyiz. Bu nedenle ´esnafla´ özdeşleştirilen AHİ´lik kavramı bugün daha önemle ele alınmaktadır.  AHİ´lik  insani amaç olarak gören, her şeyi insan için düzenleyen  ve uygulamada  insanın araç haline düşürülmesine izin vermeyen bir düşünce sistemidir.  Ahi´lik BİN yıllık geçmişi olan bir esnaf teşkilatlanma modelinin adıdır. Bu modelin temelinde, birbirini sevme, sayma, yardım etme, fakiri ve yoksulu gözetme ve iş hayatında ahlaki kuralları esas alma vardır. Ahiliği bugün gündemde tutan, sadece sahip olduğu tarihsel zenginlik değil, aynı zamanda günümüz iş dünyasının ana gereksinimleriyle de örtüşmesidir. Zira, Ahiliğin aynı çatı altında bir araya getirdiği iş ahlakı ve kalite ilkeleri, günümüzde iş dünyasının en fazla ihtiyaç duyduğu konuların başında gelmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm esnaf ve sanatkarların Ahi´lik Bayramını kutlarım" Ahi´lik Haftası nedeniyle yapılan kutlama törenlerinde Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Düzce´de ´Genç Ahi´ seçilen  Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi Mustafa Akgün´e plaket ve hediyesini verdi. Başkan Bayram daha sonra da Anıtpark alanında açılan esnaf odaları stantlarını gezdi.