İTFAİYE HAFTASI KUTLAMALARI

Her yıl 25 Eylül -1 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘İtfaiye Haftası’ nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram

İTFAİYE HAFTASI KUTLAMALARI
Her yıl 25 Eylül -1 Ekim tarihleri arasında kutlanan ´İtfaiye Haftası´ nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce Belediyesi İtfaiye Teşkilatını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Başkan İsmail Bayram, Düzce Belediyesi İtfaiye Teşkilatı´nın bölgenin en güçlü ve donanımlı itfaiyesi olduğunu belirterek ´ Düzce, yangın çeşitleri ve yoğunluğu açısından Türkiye´de en riskli bölgelerden birisidir. Düzce Belediyesi itfaiyesi de buna göre eğitimli ve uzmanlaşmıştır´ dedi.
Belediye Başkanı İsmail Bayram hafta nedeniyle ziyaret ettiği İtfaiye Teşkilatında Müdür Rahmi İşleyen tarafından karşılandı. Başkan Bayram beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel ile birlikte personelin haftasını kutladı. Tek tek tüm personelin elini sıkan Başkan Bayram´a daha sonra çiçek takdim edildi. İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen 25 Eylül -1 Ekim tarihleri arasında itfaiyecilik haftasının kutlandığını belirterek Başkan Bayram´a teşkilat yapısı ve faaliyetleri konusunda brifing verdi. Şehir merkezinde yılda ortalama 450 yangına müdahale ettiklerini ifade eden İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen daha sonra özetle şu görüşlere yer verdi " 46 personel ve acil 12 araç ile yangına müdahale ediyoruz. Düzce giderek gelişin ve nüfusu artan bir kent, bu nedenle yangın çeşitliliği ve yoğunluğu artıyor. Ev yangınlarının yanı sıra işyeri ve fabrika yangınlarına müdahalede eğitim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyoruz. Çünkü artık yangının niteliğine göre ´nokta´ müdahale, yani yangının bulunduğu yere müdahale ediyoruz.Bunun için de yangının çeşitliğini bilmemiz gerekiyor" Eğitim ve donanımla ilgili itfaiye teşkilatının hiçbir eksiğinin bulunmaması gerektiğine değinen Başkan Bayram da şunları söyledi " Her zaman her yerde yangın çıkabilir. Buna her an hazırlıklı olmak gerekiyor. Bu arada yangına müdahale kadar, yangın öncesi alınması gereken tedbirler de önemlidir. Düzce Belediyesi İtfaiyesi bu konuda eğitim açısından çalışmalarını aralıksız sürdürüyor´ Hafta nedeniyle İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde donanım, araç ve gereçlerine ilişkin sergi açıldı. Ayrıca itfaiye hizmetleri ve yangın konusunda okullarda eğitim verilecek.