DÜZCE İÇİN FOTOĞRAF YARIŞMASI

Düzce Belediyesi’nin katkılarıyla Avrupa Düzceliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Düzce’nin tanıtımına yönelik

DÜZCE İÇİN FOTOĞRAF YARIŞMASI

Düzce Belediyesi´nin katkılarıyla Avrupa Düzceliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Düzce´nin tanıtımına yönelik ´Düzce´yi bir kare fotoğrafla tanıtıyorum´ başlıklı fotoğraf yarışması düzenlendi. Tek kare fotoğrafla katılabilinecek olan yarışma öğrencilere açık olacak. Eserler Derneğin internet sitesine gönderilecek. Yarışmaya ilişkin yönetmelik ve şartname şu şekilde:

YARIŞMANIN ADI

Düzce´yi 1 kare fotoğrafla tanıtıyorum

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM

Düzce Belediyesi - Avrupa Düzceliler Kültür ve Dayanışma Derneği

YARIŞMANIN AMACI

Avrupa´da yaşayan Düzceli vatandaşlarımız ile Türkiye´nin herhangi bir bölgesinde ya da Düzce´de yaşayan hemşehrilerimiz arasında bir bağ kurmak, iletişimi güçlendirmek aynı zamanda ilin tarihi, turistlik ve kültürel değerlerinin tanıtımını yapmak.

YARIŞMANIN KONUSU

´Düzce´yi 1 kare fotoğrafla tanıtıyorum´ yarışması kapsamında katılımcılardan, Düzce´de çekilmiş 1 adet renkli ya da siyah beyaz fotoğraf ve beraberinde o fotoğraf karesinde gördüğü ayrıntıyı aktardıkları bir metin yazmaları bekleniyor.
Yazılan metin katılımcının deklanşörden baktığında gördüğü ayrıntıları, bu kareyi çekmekteki amacını ve duygularını içermeli ayrıca neden Düzce´yi bu kare ile anlattığını ifade etmeli.

YARIŞMANIN DUYURULMASI

Düzce Belediyesi İnternet Sitesi
 Avrupa Düzceliler Kültür ve Dayanışma Derneği İnternet Sitesi
 Medya Haberleri

YARIŞMAYA KATILACAK KİŞİLERDE ARANACAK KOŞULLAR

Yarışma tek kademeli olarak düzenlenmiş olup Lise Öğrencilerine açıktır.

YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI

Yarışmaya katılacak öneriler 30 Kasım 2012 tarihi mesai saati bitimine kadar teslim edilmiş olmalıdır.
 Fotoğraflar Dijital fotoğraf makinesi ile çekilecektir.
 Uzun kenarı 30 cm olacak şekilde 300 dpi çözünürlükte ve jpg formatında olmalıdır.
 Fotoğrafı anlatan metin Times New Roman yazı karakteri ile 11 punto ile yazılmalı ve bir A-4 sayfası ile sınırlandırılmalıdır.

YARIŞMAYA KATILACAK ÖNERİLERİN TESLİM EDİLME KOŞULLARI

Fotoğraflar Adı_Soyadı_Duezce_Fotograf.jpg dosyası şeklinde kaydedilmeli, metinler ise Adı_Soyadı_Fotograf_Anafikir.doc formatında kaydedilmelidir.
 Fotoğraf ve metinlerin aynı e-mail ile [email protected] adresine gönderilmesi ve okunduğuna dair onay istenmesi gerekmektedir.
Değerlendirme Komisyonu tarafından her katılımcıya eserinin alındığına ve değerlendirmeye tabi tutulacağına dair bir e-mail gönderilecektir. Onaylandığına dair e-mail alamayanlar yarışma dışı kalmış demektir.

YARIŞMAYA KATILAN ÖNERİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yarışmaya katılan öneriler özel jüri tarafından;
Bakış açısı
Görsel anlatım
Dil anlatım
Tanıtıma katkı sağlayacak özellik taşıması kriterleri çerçevesinde değerlendirilecektir.

Jüri aşağıdaki isimlerden oluşacaktır:

Asil Üyeler

2. 300-TL
3. 200-TL

TELİF HAKKI

Değerlendirmeye giren her bir fotoğrafın gönderen tarafından çekimleş olması gerekmektedir. Düzce belediyesi ve dernek her türlü yayın ve etkinlikte isim belirterek fotoğrafı kullanma hakkına sahiptir. Katılan her aday bu şartları kabul etmiş sayılır.
 Yarışma ticari amaç taşımayan bir kültür hizmetidir.