İŞ MERKEZİ CAZİP HALE GETİRİLECEK

Konularda deprem sonrası yapılan ancak yaklaşık 10 yıldan beri harabe ve atıl halde bulunan iş merkezlerinin çeşitli hizmetle

İŞ MERKEZİ CAZİP HALE GETİRİLECEK
Konutlarda deprem sonrası yapılan  ancak yaklaşık 10 yıldan beri harabe ve atıl halde bulunan iş merkezlerinin çeşitli hizmetler için değerlendirilmesine yönelik proje geliştirildi. Düzce Belediyesi tarafından da 4´üncü bölgede bulunan 114 blok iş merkezinin devri için girişim yapılıyor. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, belediyenin talip olduğu söz konusu iş merkezinde inceleme yaptı. Başkan Bayram, harabe haline dönüşün iş merkezi için proje geliştirdiklerini ifade ederek ´ Bu iş merkezinin belediyeye devredilmesi ile birlikte özellikle sosyal ve kültürel hizmetler için çalışma yapacağız´ dedi. İş merkezinde halen belediyeye ait 4 işyerinin bulunduğuna değinen Başkan Bayram ´ Bu iş merkezinde 141 dükkan bulunuyor. Bu dükkanlardaki hak sahipleri ödeme yapmadıklarından dolayı hakları düştü ve işyerleri hazineye geçti. Belediye olarak bu iş merkezine talip olduk. Hazineye geçen dükkanları belediye olarak alacağız ve yerleri değerlendireceğiz. Bu binayı canlandırmayı düşünüyoruz. Binanın birinci katı faal durumda, dükkan sahipleri korumuşlar esnaf sahip çıkmış. Bundan ötürü esnaflarımıza da teşekkür ediyorum. Ne var ki iki ve üçüncü katlar harabe haline gelmiş. Çoğu işyeri kapalı durumda. Esnaflar da bu durumdan şikayetçi´ dedi. Devir ile ilgili resmi işlemlerin başlatıldığını vurgulayan Başkan Bayram daha sonra şu görüşlere yer verdi " bizim amacımız kalıcı konutlarda bu tür iş merkezlerini cazip hale getirmektir. Bir nevi bu iş merkezlerini canlandıracağız. Özellikle de kültür ve sosyal hizmetler için kullanacağız´. Belediye Başkanı İsmail Bayram, iş merkezini incelemesi sırasında binada çalışan esnaflarla da sohbet etti, sorunlarını ve önerilerini dinledi.