HABERLER
01-01-2010 23:59

BAŞKAN MUHTARLARA İCRAATLARINI ANLATTI

BAŞKAN MUHTARLARA İCRAATLARINI ANLATTI

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, bir süre önce açılışı yapılan Muhtarlar Hizmet Binası’nda merkez mahalle muhtarları ile bir araya

BAŞKAN MUHTARLARA İCRAATLARINI ANLATTI

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, bir süre önce açılışı yapılan Muhtarlar Hizmet Binası´nda merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Başkan tesisin konferans salonunda muhtarlara 3,5 yıllık icraatlarını anlattı.

Göreve geldiği andan bu yana muhtarlarla hizmet ve öneriler üzerine periyotik toplantılar yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, bu kez, muhtarların yeni hizmet binasında toplantı yaptı. Kızılay sokakta bir süre önce açılışı yapılan tesisin konferans salonunda konuşan Başkan Bayram merkez mahalle muhtarlarına 3,5 yıllık süreç içindeki belediye hizmetlerini anlattı. Tüm muhtarların eksiksiz olarak katılım gösterdiği ve büyük bir ilgi ile izlediği toplantıda Başkan ´ Biz yaptıklarımızı anlatmanın yanı sıra eksik kalan işleri tamamlamak için de projeler üretiyoruz. Bunun için mahalle bazlı çalışmalar yapılıyor. Sizlerin de önerilerini değerlendireceğiz´ dedi.  2009 yılında Düzce´nin 28 mahallesi olduğunu belirten Başkan Bayram, "Biz göreve geldiğimizde Düzce´nin 28 mahallesi vardı. Bu mahallelerin toplam alanı ise 2 bin 238 hektardı. Şu anda 49 mahalleye ve 6 bin 324 hektar alana hizmet veriyoruz. Az zamanda çok iş yapmak için uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.Belediye Başkanı Bayram, 2009 yılında Düzce Belediyesi´nde bin 50 personelin çalıştığını vurgulayarak "Alan küçük olmasına rağmen personel sayımız çok fazlaydı. Şu anda alanımız 6 bin 324 hektar ve personel sayımız 906. Yani az personelle çok iş yapıyoruz. Bu bizim için avantaj oluyor. Demek ki bu kadar personelle iş yapılabiliyormuş" şeklinde konuştu. Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Belediyesi olarak şeffaflığa önem verdiklerini belirterek "Öncelikle Düzce Belediye Meclisi toplantıları, ihaleler ve encümen toplantıları canlı yayınla internet üzerinden veriliyor. Bizim kimseden gizlimiz saklımız yok. 153 Beyaz Masa´yı kurduk. Yaklaşık 2 yıldır faal hale getirdiğimiz Beyaz Masa´ya şu ana kadar 6 bin 443 çağrı geldi. Bizde gelen şikayetlere göre çalışma yaparak konuları çözüyoruz" dedi. Yaklaşık 3 saat süre toplantıda Başkan İsmail Bayram, Düzce Belediyesi´nin yaptığı alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplantı sonunda söz alan muhtarlar mahallelerinde ki eksiklikleri bildirdiler. Toplantı öncesinde muhtarlara çeşitli ikramlar yapıldı.