HABERLER
01-01-2010 23:59

KARİYER GÜNLERİ SÖYLEŞİSİ

KARİYER GÜNLERİ SÖYLEŞİSİ

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Mesleki ve Teknik Eğitim Lise öğrencilerinin

 KARİYER GÜNLERİ SÖYLEŞİSİ
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Mesleki  ve Teknik Eğitim Lise öğrencilerinin katıldığı ´Kariyer Günleri´ programına katılarak söyleşi yaptı. Başkan Bayram Cumhuriyet Anadolu Lisesi konferans salonundaki konuşmasında öğrencilere meslek seçimindeki önerilerini sıraladı. Üniversite sınavları öncesinde ve geleceğe ilişkin öğrencilerin endişeleri olduğuna değinen Başkan Bayram ´ Öğrencilerin belirsizlik içinde olmaları çok normal. Öğrencilerin seçecekleri meslek tüm hayatlarını olumlu ya da olumsuz etkileyecektir´ dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Mesleki ve Teknik Eğitim lise öğrencilerinin meslek seçimine ilişkin önerilerin ve görüşlerin değerlendirildiği ´Kariyer Günleri´ programına Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da konuşmacı olarak katıldı. Cumhuriyet Anadolu Lisesi´ndeki programda salonu dolduran öğrencilere hitaben konuşan Başkan Bayram, özellikle meslek seçiminde karşılaşılan sorunlar ve sosyal sorumluluk konuları üzerinde durdu. Türkiye´de yapılan bir araştırmayı baz alarak, öğrencilerin ´gelecek´, ´ tahsil´ ve ´ meslek´ konularında endişe ve belirsizlik içinde olduklarına değinen Başkan Bayram ´ Öğrencilerin bunu aşmaları gerekiyor. Seçecekleri meslek ne olursa olsun tüm hayatlarını olumlu ya da olumsuz olarak etkileyecektir. Öğrenciler başta aile olmak üzere, çevre ve okullarından meslek seçimine ilişkin etki altındadır. Burada önemli olan meslek seçiminde kişinin kendisinin memnun olabilmesi, benimsemesidir. Bir sonraki aşamada ise toplumsal memnuniyet yer alır. Sonuçta kişi seçtiği meslekle hem kendisine hem de topluma yararlı olabilmelidir´ dedi.  Öğrencilere kişilik gelişmesi konusunda da tavsiyelerde bulunan Başkan Bayram bu konuda da şu görüşlere yer verdi " Hangi mesleği yaparsanız yapın, dürüst olarak yapın. Yaptığınız işe önce kendiniz inanın. Ne düşünüyorsanız öyle hareket edebilin, onu yapın. Bunun için de kendinizi iyi tanıyın, geliştirin. Seçtiğiniz mesleği kendiniz ile örtüştürmelisiniz´. Bir saati aşkın süren programda Başkan İsmail Bayram daha sonra öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Cumhuriyet Anadolu Lisesi Konferans salonundaki söyleşiyi İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, idareciler, öğretmenler de izledi.