HABERLER
01-01-2010 23:59

SURİYEYE YARDIM YOLA ÇIKTI

SURİYEYE YARDIM YOLA ÇIKTI

Düzce Belediyesi ile Düzce İnsani Yardımlaşma Derneği ( İHH) işbirliği ile düzenlenen ‘Düzce’den Suriye’ye Yardım Kampanyası’

SURİYEYE YARDIM YOLA ÇIKTI
Düzce Belediyesi ile Düzce İnsani Yardımlaşma Derneği ( İHH) işbirliği ile düzenlenen  ´Düzce´den Suriye´ye Yardım Kampanyası´  tamamlandı. ´Bir ekmek, Bir Battaniye´ sloganı ile sürdürülen kampanya sonucunda toplanan yardımlar törenle Suriye´ye gönderildi.
Düzce Belediyesi ve İHH organizasyonu ile 3-13 Ocak 2012 tarihleri arasında sürdürülen kampanyaya Düzceliler ve kuruluşlar büyük ilgi gösterdi. Kampanyanın tamamlanmasının ardından Düzce Belediye meydanında yapılan törende konuşan İHH Dernek Başkanı Ali Kasım, toplanan yardımların 7 TIR ile Suriye´ye ulaştırılacağını açıkladı. Yardımlar konusunda da açıklamalarda bulunan Kasım ´ 10 günlük kampanya süresi içinde 131,5 ton un, 2 bin 225 adet battaniye toplandı. Kampanya katılan duyarlı tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim´ dedi. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın Düzce dışında olması nedeniyle belediye adına konuşan Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar da kampanyanın etkili olduğuna değindi ve ´ Düzceli yardımlar konusunda oldukça hassas ve duyarlıdır. Kampanyaya katılım da bunu gösterdi´ dedi. Törende son konuşmayı yapan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz da Suriye´deki gündemi değerlendirdi ve yardımların gerekliliği konusunda açıklama yaptı. Korkmaz ´ Suriye´de büyük bir baskı hakimdir. Orada kıyıma dönüşen diktatörlük de son bulacaktır´ dedi. Konuşmaların ardından Düzce Müftüsü Selami Emen, uğurlama duası yaptı ve yardım TIR´ları yola çıktı. Düzce´den Suriye´ye Yardım Kampanyası törenine Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan, Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Bayram Bayraktar, Vahap Demirel, İsmail Tanyel, Düzce Jandarma Alay Komutanı Albay Ramazan Akça, Düzce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer başta olmak üzere Düzce protokol mensupları ile vatandaşlar katıldılar. Kampanyaya büyük ölçekli yardımda bulunan kuruluşlar da şu şekilde açıklandı: Türkseven Şirketler Grubu, Er Yapı İnşaat, Halk Ekmek, İntaş A.Ş., Koç Beton, Oltan Fındık, Düzce Genç MÜSİAD, Düzce Kamyon TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Tuna Lojistik, Şen Kardeşler Mobilya, Hundai Özenler Otomotiv, AK Parti Düzce Teşkilatları, Düzce TSO, İnci Petrol, Çesan Madencilik, Somuncu Baba Ekmek Fırını, Hakan Unlu Mamuller, Kılıç Ekmek Fırını, İsmail´in Yeri Et Lokantası, Ekşioğlu İnşaat, Özsoy İnşaat, Yerli Tekstil, Yeypaş A.Ş., Emir Taşlı Petrol.