DÜZCE KENT KONSEYİ TOPLANDI
Düzce Kent Konseyi, gündemindeki 4 maddeyi görüşmek üzere toplandı.Düzce Kent Konseyi, gündemindeki 4 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın başkanlık ettiği toplantıya; Vali Adnan Yılmaz da katıldı. Toplantıda, çalışma grupları ve meclislerden gelen talepler ele alındı.
Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak Bisikletliler Derneği tarafından gündeme getirilen ve ilde bisiklet yollarının yapılmasını içeren talep görüşüldü. Dernek Başkanı Nizamettin Ulaş, hem sağlık, hem de çevre açısından birçok faydası olduğunu kaydederek, "Bisiklet kullanımı öncelikle insan sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Çevreye duyarlıdır. Kent içi ulaşımında büyük kolaylık sağlamaktadır. Bu nedenle bisiklet kullanımı yaygın hale getirmeliyiz. Konutlar ile Düzce kent merkezi arasında bisiklet yolu olmasına rağmen yapılmamıştır. Düzce´de 30 bin bisiklet kullanıcısı var. Bu anlamda bisiklet yollarının bir an önce yapılması gerekmektedir. Düzce´yi ortadan bölen Asar deresi kenarına bisiklet yolunun yapılırsa çok iyi olur. Bununla birlikte bu kadar çok kişinin bisiklet kullandığı bir kentte bisiklet trafik eğitim pistinin de yapılması gerekmektedir. Bisiklet park yerlerinin sayısını arttırmamız gerekiyor" dedi.
ÜNİVERSİTEYE BİSİKLET İLE ULAŞIM
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, yeni yapılan yollarda bisiklet yolu yapımına özen gösterdiklerini belirterek "Bisiklet kullanımı arttıkça bu yolların sayısı her geçen gün artacaktır" dedi. Toplantıda söz alan Düzce İl Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan, yeni yapılacak olan üniversite yolunun kenarında bisiklet yolu projesinin olduğunu ve bunun hayata geçirileceğini belirterek, Efteni Gölü çevresinde de bisiklet yolu çalışmasının yapılacağını söyledi. Düzce Üniversitesi yoluna yapılacak olan bisiklet yolu projesinin bildirilmesi üzerine Başkan İsmail Bayram da bir teklifte bulundu. Bayram, "Madem üniversite yolunun bir kısmına bisiklet yolu yapılacak bunu genişletelim. Düzce Belediyesi sınırları içinde biz çalışma yapalım ve Karayolları sınırında da Valimiz Adnan Yılmaz bize destek vermesi ile Düzce´den üniversiteye bisiklet yolu yapalım. Türkiye´de örnek bir proje hazırlayarak bisikletle üniversiteye ulaşımın sağlanabildiğini gösterelim. Örnek bir uygulama olsun" dedi. Başkanın teklifi konsey tarafından da destek gördü.
KADINLARA SOSYAL TESİS
Toplantının 2. gündem maddesinde Kadınlar Meclisi´nin kadınlar için sosyal tesis talebi yer aldı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kadınlar Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, kadınlar üzerindeki şiddet ve baskıların arttığını, kadınlar üzerindeki baskı ve korkunun biraz olsun kaldırılmasına katkıda bulunmak amacıyla böyle bir sosyal tesis açmak istediklerini söyledi. Yaptıkları araştırmalar sonucunda, kalıcı konutlardan ve köylerden gelen kadınların çocukları ile Düzce´de zaman geçirecekleri bir yer bulamadıklarını tespit ettiklerini anlatan Dikmen, "Düzce Belediyesi´nin kendi sosyal tesisi niteliğinde bir mekanını yaşama geçirmesi, Düzceli kadınlarımız adına çok olumlu bir adım olacağı kesindir" dedi. Kadınlar Meclisi´nin bu talebi Düzce Belediye Başkanlığı´na havale edildi.
D-100 KENARI GÜZELLEŞECEK
Gündemin 3. maddesinde ise D-100 kenarındaki görüntü kirliliklerinin giderilmesi talebi yer aldı. Turizm Çalışma Grubu´nun bu talebi üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce´nin batı girişinde bulunan eski sanayi çarşısının kaldırılmasına ilişkin süreci yakında başlatacaklarını söyledi. Bu alanda uygulanacak kentsel dönüşüm çalışması ile D-100 kenarının da güzel bir görünüme kavuşacağını dile getiren Başkan Bayram, çalışmayı doğuya doğru aşama aşama götürmek niyetinde olduklarını ifade etti.
Gündemin 4. Maddesinde ise turizm alanlarına ulaşım için araç tahsisi görüşüldü.
BİZ KATKIDA BULUNMAYA HAZIRIZ
Konsey toplantısının sonunda konuşan Vali Adnan Yılmaz, konsey gündemine taşınan taleplerin, hayata geçirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Yılmaz, şöyle konuştu: "Bisiklet derneğinin talebi fevkalade yerinde bir taleptir. Üzerimize düşeni yapmalıyız. Bisikletli şehir diye anılmalıyız. Çünkü çevre açısından hakikaten bir çanaktayız. Hava kirliliğinde en önlerde gitmekteyiz. Bisiklet yoluyla bunu aşabiliriz. Kadınlar için sosyal tesis için bize düşen bir görev olursa İl Özel İdaresi olarak ben, biz katkıda bulunmaya hazırız. Bunu hayata geçirmeliyiz. Ben bunun ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Bence çok güzel öneri. Gönülden destekliyorum. D-100 kenarındaki görüntü kirliliklerinin giderilmesi şart. Elbette atıl kalmış yerlerin kaldırılması da önemli, boyası, badanası da önemli. Pırıl pırıl, güllerle, lalelerle çevrili Düzce güzel bir imaj bırakır. O imaj da yeşil Düzce´ye yakışır. Bu konuda da üzerimize düşen neyse yapmaya kararlıyız. 4. maddeyle ilgili de İl Özel İdaresi olarak elimizdeki araç ve gereçle her türlü katkıyı vermeye hazırız. İsterim ki doğal ve tarihi güzelliklerimizi, çevremizi çocuklarımız gezsin"