HABERLER
01-01-2010 23:59

18 MART DENİZ ZAFERİ KUTLANDI

18 MART DENİZ ZAFERİ KUTLANDI

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

18 MART DENİZ ZAFERİ KUTLANDI
18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Çanakkale Zaferi´nin 98´inci anma yıldönümü etkinlikleri önce Şehitlik Alanı´nda başladı.
Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Garnizon Komutanı Albay Ramazan Akça başta olmak üzere tüm Düzce protokolünün katıldığı törenlerde günün mana ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Ardından protokol şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Vali Adnan Yılmaz ile Belediye Başkanı İsmail Bayram şehit yakınları ve gazilerle sohbet ettiler. Törenlerin ikinci bölümü ise Gençlik Merkezi´nde devam etti. Burada Düzce Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ´Son Sözümüz Vatan´ konulu piyes ve sinevizyon gösterisi sunuldu.  Programda malul gazilerden Erdem Ay ile Harun Tok´a Devlet Övünç Madalyası ile beratı verildi. Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu´nun gösterisi ile son buldu.
BAŞKANIN MESAJI
18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi´nin 98´inci yıldönümü nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı. Çanakkale Zaferi´nin Kurtuluş Mücadelesi´nin önemli bir safhası olduğuna dikkat çeken Başkan İsmail Bayram, mesajında Çanakkale Zaferi´nin emperyalizme karşı bir direniş olduğunu belirtti. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın mesajı şu şekilde: "Milletlerin tarihinde bazı önemli günler vardır ki milat kabul edilir. 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi tarihimizde milat kabul edilen dönüm noktalarından biridir. Bu milat; bir ülkenin emparyalist güçlere bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmiştir. Kurtuluş Savaşı Mücadelesi içinde 1915 tarihi, bir ülkenin toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına karşı verdiği onurlu direnişin bir öyküsü olmuştur. Türk vatanını işgale niyetlenen işgalci ve sömürgeci devletler Çanakkale´de tam bir bozguna uğramışlardır. Çanakkale Savaşı, Birinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye´nin çarpıştığı 10 cepheden biriydi. Çanakkale Deniz Savaşı ile Türkiye´nin geçilemeyeceği, işgal edilemeyeceği dünyaya gösterilmiş oldu. Çanakkale Deniz Zaferi´nin kutlandığı 98´inci yıldönümünde bugün hala dünyada barış ve ülkelerin toprak bütünlüğüne tehdit gündemde yerini alabilmektedir.  Atatürk´ün tarihe geçen ´ yurtta sulh, cihanda sulh´ sözünün önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır.  Çanakkale Zaferinin yıldönümünde buna ne kadar ihtiyacımız olduğunu, emperyalizmin önüne geçebilecek en önemli gücün de demokrasi olduğunu bir kez daha hatırlatırız."