HABERLER
01-01-2010 23:59

MESLEĞİMİ TANIYORUM ATATÜRK LİSESİNDE

MESLEĞİMİ TANIYORUM ATATÜRK LİSESİNDE

Düzce Belediyesi tarafından ‘Eğitime Destek’ amacıyla başlatılan ‘Mesleğimi Tanıyorum’ projesinin ikincisi Atatürk Lisesi’nde yapıldı

MESLEĞİMİ TANIYORUM ATATÜRK LİSESİNDE
Düzce Belediyesi tarafından ´Eğitime Destek´ amacıyla başlatılan ´Mesleğimi Tanıyorum´ projesinin ikincisi Atatürk Lisesi´nde yapıldı. Lise öğrencilerine hitaben Mimar Osman Güdü ´Mimarlık Mesleğine´ ilişkin bilgiler verdi. 
Düzce Belediyesi´nin bir ay boyunca sürecek olan liselerde ´Mesleğimi Tanıyorum´ projesi devam ediyor. Lise öğrencilerinin meslek seçimlerinde rehber olması amacıyla başlatılan projenin ikincisi Düzce Atatürk Lisesi´nde yapıldı. Söyleşinin başında bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ´ Her yıl eğitime destek amacıyla bir proje geliştiriyoruz. Bu yıl da öğrencilerin meslek seçiminde etkili olabilmesi amacıyla çeşitli meslek gruplarından mesleğinde uzman ve popüler kişileri getirerek meslek bilgileri hakkında söyleşi imkanı sunuyoruz´ dedi. Ardından söyleşiye başlayan Mimar Osman Güdü mesleğine ilişkin bilgiler verdi. Öğrencilerin hangi mesleğe ilgi duyarlarsa o mesleğe yönelmelerini öneren Güdü ´ Mimarlık birçok öğrencinin tercih ettiği bir meslek dalıdır. Mimarlık bugün kendi içinde birçok bölüme ayrılmaktadır. Tercih yapacak öğrenci öngördüğü mesleğe ilişkin detaylı araştırmalar yapmalıdır´ dedi. Mimar Osman Güdü sunumun ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, projeye katkısından dolayı Osman Güdü´ye plaket takdim etti. Okul idarecileri de söyleşi için çiçek verdiler.
OSMAN GÜDÜ KİMDİR?
1955´de Düzce´de doğdu. İlk orta ve Lise eğitimini Düzce´de tamamladı.1979 yılında Yıldız Üniversitesi mimarlık fakültesinden mezun oldu. Aynı okulda bir yıl Lisansüstü eğitimi aldı. Boğaziçi Üniversitesi Deprem araştırma Enstitüsünde uzmanlık eğitimi aldı. 3.dönem Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, B.K.B.T (Kartal) temsilciliği başkanlığı yaptı. İstanbul Kafkas Abhaz Kültür Derneği, İstanbul Kafkas Derneği yönetim kurullarında görev aldı. Birçok sivil toplum örgütünde üye olarak etkinliklere katıldı. Halk dansları toplulukları ile birçok uluslar arası festivallere katıldı. Türkiye Hentbol Federasyonu İstanbul bölge hakemliği ve antrenörlüğü yaptı. Düzce spor´da futbol oynadı. Güzel sanatlar ile ilgilendi, sergiler açtı. Kültürel birçok etkinliklere ve festivallere katıldı. Folklorik mimari ve kültürel araştırmalar yaptı. Üniversite ve kurumlarda mimari sunumlar yaptı.  Avrupa ve Türkî Cumhuriyetlerde mesleki çalışmalarda bulundu. Kültürel, sanatsal ve çevre etkinliklerine ilişkin organizasyonlar yaptı. Halen birçok ulusal dergi ve yerel gazetede araştırma ve köşe yazıları yazmakta olup, Ulusal ve yerel TV´lerde ´´Kent ve yaşam´´ adlı TV programını yapmaktadır. 1984 yılından bu yana İstanbul´da kurduğu Güdü inşaat, sanayi ticaret ltd. şti´ inde proje, taahhüt ve dekorasyon danışmanlık işleri yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.