MESLEK TANITIMLARINA BÜYÜK İLGİ
Düzce Belediyesi tarafından başlatılan ve tüm liselerde yapılan ‘Mesleğimi Tanıyorum’ projesine öğrenciler büyük ilgi gösteriyorMESLEK TANITIMLARINA BÜYÜK İLGİ
Düzce Belediyesi tarafından başlatılan ve tüm liselerde yapılan ´Mesleğimi Tanıyorum´ projesine öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Belediyenin eğitime destek adına geliştirdiği proje bir günde iki okulda gerçekleştirildi.
Öğrencilerin alan ve meslek seçimlerinde rehberlik olması amacıyla oluşturulan proje Düzce´deki tüm liselerde programlandı. Çeşitli meslek gruplarından uzman ve popüler kişilerin konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiler büyük ilgi çekiyor. Yavuz Selim Ticaret Meslek Lisesinde yapılan söyleşiye televizyon programcısı ve haber spikeri Emre Buga, Güzel Sanatlar Spor Lisesi´ndeki söyleşiye ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Dolunay Akgül Barış ile Doç. Dr. Ahmet Serkan Ece katıldılar. Konuşmacılar, öğrencilere meslek dallarına ilişkin bilgiler verdi. Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Vahap Demirel, İsmail Tanyel ile Belediye Meclis Üyesi İsa Eser konuşmacılara katkılarından dolayı plaket takdim etti.
Emre Buga kimdir?
Kabataş Erkek Lisesini bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesinde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği eğitimi aldı. 1995 yılında, geçici bir süre için mesleki teknik stajını yapmak üzere gittiği Show Tv´ye 2002 yılında Ana Haber Bülteni Spikeri ve Avrupa Birliği ( AB ) Diplomasi Muhabiri olarak geri döndü. O yıla kadar Kanal D´ de Ana Haber Bülteni sunuculuğu, BRT´ de ve 9. Kanalda sabah, saat başı ve gece haberleri spikerliği yaptı. Show Radyo ve Radyo 5 Haber Merkezlerinde editör- sunucu olarak görev aldı. 2004 den beri kariyerine Kanal Türk Haber Merkezinde Ana Haber Bülteni sunucusu ve editörü olarak devam etmektedir. Aynı kanalda birkaç haber programının yapımcılığını da üstlendi. Siyaset, iş, kültür-sanat, bilim, spor ve medya dünyasının önde gelen isimleri ile canlı yayında sayısız röportajlar yaptı. Brüksel´de ve Paris´te AB ile ilgili çeşitli konularda pek çok araştırma yaptı. Galatasaray Üniversitesi´nde AB Yüksek Lisans eğitimi aldı. Öğrenciliğinin ilk yıllarında eğitim aldığı Dialog Anlatım İletişim Merkezinde Spikerlik- Sunuculuk Teknikleri dersi veren Buga, 1998 yılında Dialog başarı ödülüne layık görüldü.
Doç. Dr. Dolunay Akgül Barış kimdir?
1970 yılında Düzce´de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Düzce´de tamamladıktan sonra, 1986-1987 öğretim yılında Gazi Ün. Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümüne girdi. 1990 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldu. Bir yıl Afyon Fatih Lisesi, üç yıl, Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde öğretmenlik yaptıktan sonra 1995 yılında Abant İzzet Baysal Ün. Eğitim Fakültesi Güzel sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi ABD´na Araştırma Görevlisi oldu. Aynı yıl AİBÜ´ de yüksek lisans eğitimine başladı.1997 yılında yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1998 yılında Gazi Ün. Müzik Eğitimi ABD´ da doktora eğitimine başladı. Doktora eğitimi boyunca Prof. Yılmaz Şendurur´la Keman, Prof. Dr. Türev Berki ile Müzik Formları, Prof. Ali Sevgi ile Müziksel işitme ve Armoni, Prof. Dr. Ali Uçan ile Program Geliştirme / Çözümleme, Prof. Şeyda Çilden ile Keman Pedagojisi, Yrd. Doç. Erdal Tuğcular ile Eğitim Müziği Besteleme çalıştı. Ayrıca Doktora Eğitimi süresince Türkiye´de Blok Flüt Eğitiminin yaygınlaşmasında öncü isim olan Prof. Sadettin Ünal ile Soprano ve Alto Blok Flüt çalışmaları yapmıştır. 2002 Yılında Doktora Eğitimini tamamladıktan sonra, 2003 yılında Abant İzzet Baysal Ün. Müzik Eğitimi ABD´na Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. Süreç içerisinde, Gazi Oda Orkestrası, İzzet Baysal Oda Orkestrası, Abant Ensemble ve Abant Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ile pek çok konser etkinliğinde görev aldı. 2009 yılında Doçent oldu. Halen AİBÜ. Eğitim Fak. Müzik Eğitimi ABD´ da lisans ve lisansüstü düzeylerde keman ve okul çalgıları(Blok Flüt) derslerini yürütmekte olan Dolunay Akgül Barış, evli ve bir çocuk annesidir.
Doç. Dr. Ahmet Serkan Ece kimdir?
1973 yılında Adana´da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana´da tamamladı. 1991 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümüne girdi. Üniversite yıllarında bölüm orkestra ve korolarında görevler aldı. 1995 yılında üniversiteyi derece ile bitirdi. Milli eğitim bakanlığının çeşitli kurumlarında müzik öğretmenliği yaptı. 1996-1997 eğitim öğretim yılında görevlendirme ile Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi´nde Çalgı Eğitimi (Viyola) ve Müziksel İşitme - Okuma -Yazma derslerini yürüttü. 1995 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü´nün açmış olduğu Yüksek Lisans (Master) sınavını kazandı ve 1998 yılında " Ortaçağdan Barok Döneme Kadar Viyoladaki Yapısal Değişimin İncelenmesi " konu başlıklı tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1997 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1998 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı´nda Doktora eğitimine başladı. 2002 yılında Prof. Ali Sevgi ve Prof. Koral Çalgan danışmanlığında hazırladığı, Çağdaş Türk Bestecilerine ait viyola eserlerinin ortaya çıkartılması, bir araya getirilmesi, tanıtılması, öğretim programlarında yer alması, kullanılması v.b amaçlar taşıyan " Çağdaş Türk Bestecilerinin Viyola Eserleri ve Bu Eserlerin Mesleki Müzik Eğitimi Veren Kurumlardaki Viyola Eğitimcileri Tarafından Kullanılmalarına Yönelik Bir Değerlendirme" konu başlıklı tezi ile doktora eğitimini tamamladı. 2000/2002 yıllarında Polifonik Korolar Derneği Dernek Korosu´nda koro elemanı olarak; 1998/2002 yıllarında Gazi Akademik Oda Orkestrası, 2003/2005 yılları arasında arkadaşları ile kuruluşunda beraber görev aldıkları İzzet Baysal Oda Orkestrası, Abant Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve Abant Ensemble´da orkestra üyesi olarak; 2005 yılında Gençler Oda Orkestrası´nda (2008 yılından itibaren İzzet Baysal Gençlik Orkestrası olarak) orkestra şefi olarak yurtiçi ve yurtdışında yapılan ulusal ve uluslar arası konser organizasyonlarında görev aldı. Bireysel ve toplu olarak gerçekleştirilen sanatsal çalışmalarının yanında, ulusal ve uluslar arası alanlarda kitapları, makale, ve bildirileri bulunan Ahmet Serkan ECE, çalışma alanlarını müziğin farklı disiplinler (okuma eğitimi, matematik eğitimi, özel eğitim vb) ile olan ilişkileri ve etkileri üzerinde yoğunlaştırmakta ve 2003 yılından bu yana Abant İzzet Baysal Üniversitesi´nde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü´nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.