KARMA SERGİ AÇILDI

Düzce Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kursları’na bağlı kursiyerlerin yıl sonu karma sergisi açıldı

KARMA SERGİ AÇILDI

Düzce Belediyesi´nin Meslek Edindirme Kursları´na bağlı kursiyerlerin yıl sonu karma sergisi açıldı. 10 branştaki kursların sergi açılışında mefruşattan ebruya kadar 200 parça ürün sergide ziyaretçilere açıldı. Sergi açılışı için yapılan törende konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, ´ Her yıl açtığımız kurslara yüzlerce kursiyerimiz katılmaktadır. Hobi uğraşısının yanı sıra her birinin becerilerine göre meslek sahibi olmalarına katkı vermiş olmanın gururunu yaşıyoruz´ dedi.
Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde eğitim ve öğretim sezonu başında açılan 14 branştaki kurslar sonucunda kursiyerlerin ürünleri yıl sonu sergisinde yer aldı. Meslek Edindirme Kurslarının mefruşat, giyim, kırkyama, nakış, takı, telkari, resim, ebru, hat ve aşçılık branşlarındaki eserleri karma sergi olarak 4 gün süreli olarak ziyaretçilere açık olacak. Karma sergi için belediye medyanı ve sergi salonunda tören düzenlendi. Törenler Roman halkoyunları gösterisi ile başladı. Ardından kursiyer ve davetlilere hitaben konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, ´ Bir yıl boyunca kurs gören kursiyerlerin ürünleri burada sergileniyor. Meslek Edindirme Kursları her yıl düzenli olarak açılmaktadır. Her yaştan kursiyer branşlara göre burada hobileri için uğraşıyor, ayrıca becerilerine göre kendilerini meslek uğraşısı olarak geliştiriyorlar. Böylelikle aile bütçesine de katkıda bulunmuş oluyorlar. Ben her birini tek tek kutluyorum´ dedi. Başkan Bayram daha sonra, 14 branşta meslek edindirme kurs hocalarına başarı sertifikalarını verdi. 31 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan serginin açılış törenine Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, davetliler katıldı.