HABERLER
01-01-2010 23:59

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ŞÖLENİ

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ŞÖLENİ

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından, “Uluslararası Dil ve Kültür Festivali” kapsamında düzenlenen 11. Türkçe

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ŞÖLENİ
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından, "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni muhteşem geceyle devam etti. Anıtpark Meydanında düzenlenen halkoyunları ve müzik şöleni izleyenleri büyüledi. Gecede Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´a Türkçe Olimpiyatları Düzce İl Etkinliği ana sponsorluğu için plaket takdim edildi. Başkan Bayram plaketini Düzce Valisi Adnan Yılmaz´ın elinden aldı.

Türkçe Olimpiyatlarının  Düzce İl Etkinliği önce Düzce Belediye Meydanında başladı. Türkçe Dil ve Kültür Festivalini içeren Türkçe Olimpiyatları için belediye meydanında özel bir program düzenlendi. Etkinlikler gece de Anıtpark meydanında devam etti. Türkçe Olimpiyatları için alanda özel düzenleme yapıldı. Yaklaşık 20 bin adet sandalye alana yerleştirildi, özel sahne kuruldu. Ardından 30 ülkeden 70 öğrencinin halkoyunları ve müziğe ilişkin muhteşem gösterisi başladı. Yağan yağmura rağmen alandaki coşku hiç dinmedi. Etkinlikler sırasında Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´a da festivalin ana sponsorluğu nedeniyle plaket takdim edildi. Başkan Bayram plaketini Vali Adnan Yılmaz´ın elinden aldı. Türkçe Olimpiyatlarının Düzce´de de kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bayram alana hitaben yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi " Dilin birleştirici unsurunu burada bir kez daha görüyoruz. Bu festival sayesinde etkinliğe genelde katılan 140 ülkede Türkçe konuşuluyor. Bu etkinliği Düzce´nin tanıtımına yaptığı katkı açısından da önemsiyorum. Burada muhteşem tablo var. Ben Türkçe olimpiyatları için Türkiye´ye Düzce´ye gelen öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum´ Etkinlikler hava fişek gösterisi ile son buldu.