TİYATRO FESTİVALİNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

TİYATRO FESTİVALİNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Düzce Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Liseler arası tiyatro festivali sonuçlandı ve dereceye girenler belli oldu. Gençlik merkezinde düzenlenen bir törenle de ödüller sahiplerini buldu. Törende bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, gençlerin her zaman sosyal aktivite içinde olmaları gerektiğini belirterek ´ Tiyatro gençlerin sosyal yetenek ve becerileri için önemli bir fırsattır. Ben bu yüzden festivale katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum´ dedi.
Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Liselerarası Tiyatro Festivali tamamlandı. 11 liseden tiyatro gruplarının katıldığı festivalde dereceye girenler de belli oldu. Buna göre, ´En İyi Erkek Oyuncu´ ödülünü Cumhuriyet Anadolu Lisesi´nden Komşu Köyün Delisi oyundaki rolü nedeniyle İbrahim Tuna aldı. ´En İyi Kadın Oyuncu´ ödülünü ise Düzce Anadolu Öğretmen Lisesi´nin Kurban adlı oyunundaki rolü ile Ezgi Yılmaz ile Gümüşova Lisesi Nur Baba Efsanesi oyunundaki rol ile Damla Büyükakbaş aldı. Bu yıl jüri özel ödülü ise Susuz Yaz oyunu ile Cumayeri lisesine gitti. Festivaldeki ´En İyi Oyun´ a ise Düzce Anadolu Öğretmen Lisesi´nin Kurban adlı oyunu layık görüldü. Ödül töreninde bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram şu görüşlere yer verdi " Gençlerin toplumsal, sosyal, kültürel faaliyetlerle uğraşmaları çok önemlidir. Öğrenciler okullarının dışında tiyatro ve benzeri etkinliklerde yeteneklerini gösterebilmeli beceri kazanabilmelidir. Bu festivalde emek veren gönülden katılan öğretmen, okul idarecilerimizi ben de gönülden kutluyorum. Tüm oyuncu öğrencilerimizi de tebrik ediyorum´. Düzce Gençlik Merkezi´nde yapılan törene Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Başkan Yardımcıları Vahap Demirel, İsmail Tanyel, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Belediye Meclis Üyeleri,  tiyatroda yer alan okulların müdür ve oyuncu öğrenciler katıldı.