HABERLER
01-01-2010 23:59

ATIK PİLLER VE ÖDÜLLER

ATIK PİLLER VE ÖDÜLLER

Düzce Belediyesi tarafından Düzce il genelinde okullar arasında düzenlenen ‘Atık Pil Toplama Yarışması’

ATIK PİLLER VE ÖDÜLLER
Düzce Belediyesi tarafından Düzce il genelinde okullar arasında düzenlenen ´Atık Pil Toplama Yarışması´ sonucunda dereceye giren okullara ödülleri verildi.  Belediye Meclis Salonu´nda yapılan ödül töreninde konuşan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, bu tür etkinliklerin çevre duyarlılığını artırdığını vurguladı ve ´ Özellikle okul öğrencilerin insana ve çevreye saygı göstererek bu kampanyaya katılması sevindiricidir. Bu yarışmaya katılan tüm okulları ve öğrencileri kutluyorum´ dedi.
YARIŞMA
İlimizdeki tüm İlçe ve Belde Belediye Başkanlıkları ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği arasında atık pillerin toplanması, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında,  İlköğretim, Ortaöğretim ve Liseler arasında "Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması" düzenlendi. 15 Kasım 2012 tarihinde başlayan kampanya ve yarışma 30 Nisan 2013 tarihinde tamamlandı. Yarışmaya ilimiz genelinde 14 okul katıldı. Okullar şu şekilde:  Farabi Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Yığılca Mevlana Ortaokulu, Beyköy İlköğretim Okulu, Düzce Endüstri Meslek Lisesi, Düzce İmam Hatip Ortaokulu (Kalıcı Konutlar), Pakmaya İlköğretim Okulu, Gümüşova Kıyı İlköğretim Okulu, Doğa Koleji, Avni Akyol İlköğretim Okulu, Gümüşova Dereköy İlköğretim Okulu, Namık Kemal İlköğretim Okulu, Gölyaka Yunus Efendi Şehit Tarık Demircan İlköğretim Okulu, Yığılca Çamlı Ortaokulu.
SONUÇLAR
Yarışma sonunda Gümüşova Kıyı İlköğretim Okulu birinci,  Gölyaka Yunus Efendi Şehit Tarık Demircan İlköğretim Okulu ikinci, Gümüşova Dereköy İlköğretim Okulu üçüncü oldu.   
ÖDÜL TÖRENİ
Kampanya sonucunda 1191,68 kg atık pil toplandığını ve bertaraf edilmek üzere Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğine  (TAP) teslim edildiğini belirten Başkan Bayram ´ Kampanyanın amacı atık pilleri düzenli şekilde toplamak, çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, okullarda çevre bilincini aşılamak ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmaktır´ dedi. Yarışma sonucunda birinci olan okula fotokopi makinesi, ikinci olan okula laboratuar malzemeleri, üçüncü olan okula ise satranç takımı ile eğitim panosu verildi.