DİBKAB BÜTÇESİ ARTIRILDI

DİBKAB BÜTÇESİ ARTIRILDI
Kısa adı DİBKAB olan Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği olağanüstü toplandı. Alınan kararla birliğin bütçesi artırıldı. Ek bütçe gündemiyle toplanan birliğin bütçesi 38 Milyon 874 bin lira oldu.
Düzce İli Katı Atık Birliği Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram başkanlığında olağanüstü olarak toplandı. Düzce Belediyesi Meclis Salonu´nda yapılan toplantıda birliğin bütçesi ele alındı. Bunun için ilk birleşimde ek bütçe konulu gündem ´Bütçe Komisyonuna´ havale edildi. Ardından ikinci birleşimde Bütçe Komisyonunun bütçe raporu okundu ve oybirliği ile karara bağlandı. Buna göre, DİBKAB bütçesi 38 Milyon 874 bin 897 lira olarak belirlendi. Ardından da Katı Atık Tesisi Yapım ihalesi için Encümene yetki verildi. Katı Atık sorununun Düzce ilinin genel ve ortak sorunu olduğuna dikkat çeken Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, ´alınan kararla katı atık tesisi konusunda önemli bir aşama kaydedildi´ dedi. Katı Atık Tesisi konusunda yapım sürecine girildiğini belirten Başkan Bayram bu konuda şu görüşlere yer verdi " Düzce ilinin genel sorunu olan katı atık sorunu için uzun ve zorlu bir süreç geride kaldı. Artık yapım aşamasına gelindi. Bakanlık onayının ardından yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Bundan sonra hızlı bir süreç işleyecek. Amaç ilk aşamada düzenli depolamanın yapılmasıdır. Hedefimizin yıl içerisinde düzenli depolamanın kullanıma hazır hale getirilmesidir"