GENÇ PUSULA PROJESİ

GENÇ PUSULA PROJESİ
Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde geliştirilen ülkeler arası gençlik değişim projesi Düzce´de de uygulanıyor. Proje kapsamında 7 ülkeden gençlik heyeti Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ı makamında ziyaret etti.
Düzce Nejdet Bıçakçıoğlu Ortaokulu bünyesinde, Okul Müdürü Adnan Dursun ve İngilizce Öğretmeni Hacer Özçelik tarafından yürütülen, Ukrayna, Romanya, Mısır, Hırvatistan, Azerbaycan ve Kosova´nın ortak olarak yer aldığı projenin Ön Hazırlık Ziyareti ayağı ilimizde gerçekleştiriliyor.  "Genç Pusula-Youth Peering With Orienteering" isimli proje Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen Gençlik Programları eylem 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkelerle İşbirliği projesi olarak uygulanıyor. Proje liderleri üç gün boyunca gençlik değişimi faaliyetini planladı. Düzce´de 11 Eylül tarihlerine kadar sürecek olan  değişim faaliyetinin amacının; 7 farklı ülkeden 49 genci bir araya getirerek komşu ülkelerin kardeşlik ve hoşgörü ilişkilerini arttırmak, gençleri toplumda daha aktif hale getirerek girişimciliklerine katkı sağlamak, sağlıklı yaşam için toplumda ve gençlerde bilinç uyandırmak olarak belirtildi. Proje liderleri bu kapsamda Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ı da makamında ziyaret ettiler. Heyette yer alan gençler Başkan Bayram´a şehir yönetimi ile ilgili sorular yönelttiler. Belediye çalışmaları ve Düzce hakkında bilgi aktaran Başkan Bayram projede yer alan gençlere birer hediye takdim etti.