HABERLER
01-01-2010 23:59

BİR YUSUF MASALI DİZİSİNİN ÇEKİMLERİ BAŞLADI

BİR YUSUF MASALI DİZİSİNİN ÇEKİMLERİ BAŞLADI

TRT -1 ekranlarında yayınlanacak olan ‘Bir Yusuf Masalı’ adlı dizinin çekimleri Düzce Belediyesi

BİR YUSUF MASALI DİZİSİNİN ÇEKİMLERİ BAŞLADI

TRT -1 ekranlarında yayınlanacak olan ´Bir Yusuf Masalı´ adlı dizinin çekimleri Düzce Belediyesi´ne ait film platosunda yapılıyor. Dizinin fragman çekimlerini Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da yerinde izledi. TRT´nin iddialı dizisi olarak bilinen Bir Yusuf Masalı dizisinin tamamının Düzce´de çekileceğini belirten Başkan Bayram ´ Dizinin her bölümünde Düzce adının geçecek olması Düzce´nin tanıtımı açısından da çok önemli olacak ´ dedi.
Devşirme olarak İstanbul´a gelip Paşalığa kadar yükselen amcasının peşinden Payitahta gelen Bir Macar kızının bir Türk genciyle olan aşk hikayesinin anlatıldığı "bir Yusuf Masalı" dizinin çekimleri Düzce´de yapılacak. Bunun için de Düzce Belediyesi´ne ait film platosu hazırlandı. Film platosu dizinin geçtiği zamana uygun olarak yeniden dizayn edildi. Aralık ayında yayınlanması beklenen dizinin fragman çekimleri başladı. Çekimleri yerinde izleyen Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce´nin tanıtımı açısından diziyi önemsediklerini belirterek ´ Daha önce bu alanda İpsiz Recep dizisinin çekimleri yapılmıştı. Ancak bu dizinin tamamı bu mekanda çekilecek. Bu Düzce´de farklı bir hava oluşturacak. Dizinin asıl oyuncu kadrosunun yanında 60 kişilik yardımcı oyuncu kadrosu var ki bunlar Düzcelilerden seçildi. Biz Düzce´de kalıcı olacak dizi çekimleri istiyorduk. Bir Yusuf Masalı için bu düzeyde görüşmelerimiz oldu.  Güzel bir dizi olacağına inanıyorum´ dedi.
BİR YUSUF MASALI
Senaryosunu Hakan Haksun´un yazdığı dizinin Yönetmenliğini Hakan Arslan yapıyor. Daha önce "Yamak Ahmet" dizisini yapan Okur film tarafından yapımı gerçekleştirilen dizinin aralık ayı içerisinde yayına girmesi bekleniyor. Devşirme olarak İstanbul´a gelip Paşalığa kadar yükselen amcasının peşinden Payitahta gelen Bir Macar kızının bir Türk genciyle olan aşk hikayesinin anlatıldığı "bir Yusuf Masalı" dizisi adından da anlaşılacağı gibi masal tadında bir mahalle hikayesi.   Paşanın kızına vurgun kabadayısıyla, Terzinin kızına talip olan fırıncısıyla, Berberi, manavı şerbetçisiyle eğlenceli bir Osmanlı mahallesinde geçen dizinin çekimlerine Düzce Belediyesi Film platolarında başlandı. İstanbul da üç ayrı konakta ve bir de çarşıda gerçekleştirilecek çekimler için hem konaklar döşendi hem de çarşı platosu yeniden dizayn edildi. Daha önce Düzce Belediyesi tarafından yaptırılan "Düzce belediyesi film platosu" tamamen bir Osmanlı çarşısına dönüştürüldü.  TRT-1 ekranlarında yeni bir dönem dizisi başlıyor.   "Bir Yusuf Masalı" adlı dizinin oyuncu kadrosu şöyle: Ulaş Torun, Nur Erkul, Tarık Ünlüoğlu, Emin Gürsoy, Mehmet Usta, Rozet Hubeş, Burak Satıbol, Ömür Arpacı, İsmail Hakkı Ürün, Ayçin Tuyun, Berkay Akın, Şeyma Burcu Gül, Ezgi Tombul, Benian Dönmez, Tuba Erdem, Elif Nur Kerkük, Caner Kadayıfçı  ve Nurullah Çelebi.