KATI ATIK TESİSİ İÇİN TEMEL ATILACAK

KATI ATIK TESİSİ İÇİN TEMEL ATILACAK

Kısa adı DİBKAB olan Düzce İli Belediyeler Birliği Başkanı Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, birliğin son toplantısında Katı Atık Bertaraf Tesisi konusunda gelinen noktayı açıkladı. Düzce ili genelinin en büyük problemlerinden biri olan katı atık sorunun çözümünde son aşamaya gelindiğini belirten Başkan Bayram ´ 10 yıldır bu sorunu çözmek için mücadele ediyorduk şimdi artık sahaya indik´  dedi. Katı Atık Bertaraf Tesisi Düzenli Depolama için temel atma aşamasına geldiklerini ifade eden Başkan Bayram birlik üyelerine hitaben yaptığı konuşmada özetle şu görüşlere yer verdi " Katı atık sorunu tüm Türkiye´de olduğu gibi belediyelerin en büyük problemlerinden biridir. Düzce´de 10 yıldır bu konuda çaba gösteriliyordu. Şimdi bu sorunu çözüyoruz. Düzenli depolamaya ilişkin olarak Yığılca yolu üzerinde bulunan Hasanlar- Esençam mevkiindeki alanda temel atma aşamasına gelindi. Biz çalışmaları sürdürüyoruz. Muhtemel Kasım ayının ilk 10 günü içinde temel atma törenini gerçekleştirebiliriz´ Başkan Bayram Katı Atık Tesisi Düzenli Depolamaya geçilmesi ile birlikte Düzce il genelinde katı atık, çöp sorununun ortadan kalkacağını sözlerine ekledi. Birliğin son toplantısında Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Transfer İstasyonu yapım ihalesinin 13 Milyon 903 bin 940 lira bedelle gerçekleştirildiği belirtilerek, bunun 9 milyon 991 bin lirasının İller Bankası tarafından kredi olarak kullanılabileceği açıklandı. Birliğe bağlı belediyeler toplam bedel üzerinden kendi paylarına düşen miktarı kredi kullanarak ödeyebilecekleri gibi nakit olarak da ödeyebilecekler. Bunun için birlik belediyelerinin Kasım ayı meclislerinde karar almaları gerekecek. Sekretaryasını Düzce Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünün yaptığı Birlik Olağan Meclis toplantısında 2014 yılı bütçesi de ele alındı. Buna göre DİBKAB´ın 2014 yılı bütçesi 330 bin lira olarak oybirliği ile onaylandı.
İNCELEME GEZİSİ YAPILACAK
Birliğe bağlı belediyelerin Belediye Başkanları son durumu yerinde görmek amacıyla 31 Ekim tarihinde tesisin bulunduğu Esençam mevkiinde inceleme gezisi yapacak.