KATI ATIK TESİSİNİN

Düzce’nin genel olarak en temel sorunlarından biri olan ‘Katı Atıkların Bertaraf’ edilmesine

KATI ATIK TESİSİNİN
TEMELİ ATILACAK

Düzce´nin genel olarak en temel sorunlarından biri olan ´Katı Atıkların Bertaraf´ edilmesine ilişkin ciddi adım atıldı ve atıkların düzenli depolanması için merkez sınırları içinde Hasanlar ve Esençam köyleri hudutları içinde bulunan alanda temel atılacak. Katı atıkların bertarafına ilişkin Düzce İli Belediyelerinin üye olduğu ve kısa adı DİBKAB olan Düzce İli Belediyeler Birliği Başkanı Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce il genelinde en önemli projenin hayata geçirildiğini belirterek ´ Sadece Düzce merkezin değil, il genelinde tüm belediyelerin en büyük problemi olan katı atıkların toplanması ve bertarafında önemli bir adım attık. İnsan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen çöplerin vahşi depolanmasından düzenli depolamaya geçiliyor´ dedi. Başkan Bayram Düzce belediyesinin 10 yıldır sorunun çözümü için büyük bir çaba gösterdiğini kaydederek zorlu süreçlerin ardından temel atma aşamasına geldiklerini kaydetti.
DİBKAB Başkanı İsmail Bayram, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı, Yığılca, Beyköy, Boğaziçi ve Konuralp Belediye Başkanlarının birliğin üyesi olduklarını hatırlatarak ´ Katı Atıklar için son süreçte Hasanlar ve Esençam köyleri hudutları içinde proje için tahsis edilen alan toplam 309 bin metrekaredir. Bunun 109 bin metrekarelik kısmında katı atık bertaraf tesisi inşa edilecektir´ dedi. Başkan Bayram, tesis alanı içinde teknik üniteler ile ambalaj atıkları ayrıştırma tesisleri ile sızıntı suyu dengeleme havuzlarının da olacağını sözlerine ekledi. Katı atık sorununu, ileriye dönük geri dönüşüm sistemlerini de içinde olacağı proje olarak değerlendirdiklerini belirten Başkan Bayram bertaraf tesisine yönelik olarak özetle şu bilgileri verdi " Belediyelerin evsel nitelikli katı atıkları ve evsel nitelikli endüstriyel atıklarının atık yönetimi, mevzuatına uyumlu olarak atıkların ayrı toplanması, taşınması, geri kazanılması, düzenli depolanması, sızıntı sularının ve depo gazlarının bertarafı bileşenlerinin tümünü kapsamaktadır" Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi temel atma töreni 8 Kasım Cuma günü saat 14,00´de yapılacak.