AŞURE DAĞITILDI

Aşure günü nedeniyle Düzce Belediyesi tarafından Aşure dağıtıldı.

AŞURE DAĞITILDI
Aşure günü nedeniyle Düzce Belediyesi tarafından ´Aşure´ dağıtıldı. Bunun için Merkez camii ile Cedidiye ve Gürcü Osman camii alanlarında stant kuruldu. Namaz çıkışı her iki bölümden de toplam 13 bin 500 bin adet aşure dağıtımı gerçekleştirildi.
Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı nedeniyle Aşure dağıtımı yapılıyor. Düzce Belediyesi tarafından bazı sivil toplum kuruluşlarının da katkısıyla camii meydanlarında kurulan stantlardan namaz çıkışı vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Hicri yılın ilk ayının Muharrem ayı olduğuna dikkat çekerek ´ Muharrem ayının onuncu gecesi bu ayın en kıymetli gecesidir. Onuncu günü de ´Aşure´ günüdür. Peygamber efendimiz bir hadis-i şerifte buyurdu ki ( Aşure günü aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur). Bunun hikmetine bakarak tüm Müslüman aleminin Aşure gününü kutlarım´ dedi.