SURİYE İÇİN KONFERANS

SURİYE İÇİN KONFERANS
Düzce Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı(İHH) Düzce Şubesi işbirliği ile düzenlenen ´Orada Bir İnsanlık Dramı Yaşanıyor ´ temalı Suriye konula konferans Düzce Müftülük Salonu´nda gerçekleştirildi. Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve ilçe belediye başkanlarının hazır bulunduğu konferansı çok sayıda kişi ilgi ile dinledi.
Konferans öncesi bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram kısa bir süre önce Suriye için yardım kampanyası açıldığını belirtti ve ´ Komşu ülkemiz Suriye´de Müslümanlar büyük bir dramın içindeler. Gerçekten orada neler oluyor ve biz neler yapabiliriz sorularına cevap aramak için bu konferansı düzenledik´ dedi. Daha sonra ilk konuşmayı Şam İmarı Dernek Başkanı Eymen Şabani yaptı. Şabani konferans öncesi Suriye´de yaşananlara ilişkin gösterilen sinevizyondaki görüntüleri anlattı ve ´ Bu görüntüler bir ülkenin bombardıman altında nasıl yok edilmeye çalışıldığının bir ispatıdır. Ve orada bu görüntülerin en az 100 katı yaşanmaktadır´ dedi. Konuşmasında duygulanan Eymen Şabani tüm Müslümanlara çağrıda bulunarak Suriye´ye ye yardım edilmesini istedi. İHH Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ise konuşmasında özellikle Suriye´ye gönderilen yardımların organizasyonu konusunda bilgi verdi. Yıldırım ayrıca tüm dünyada Müslümanlara karşı bir savaşın yürütüldüğünü hiçbir Müslümanın buna duyarsız kalmamasını istedi.