28-10-2019 23:59

CUMHURİYETİMİZİN 96. YILI KUTLU OLSUN

65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz." sözleri ile 96 yıl önce başlayan süreçte Türk Milletinin geleceğini şekillendiren Cumhuriyetin İlanı, Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kurtuluş Savaşı'nı taçlandıran Cumhuriyet'in önemine vurgu yaparak "29 Ekim 1923 tarihimizin en müstesna günlerinden biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da başlattığı kurtuluş mücadelemiz, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetimizin kurulmasıyla taçlanmıştır. Cumhuriyetimiz bizim gözbebeğimizdir. Onu her koşulda korumak, yüceltmek, ileriye taşımak; binlerce yıllık şerefli tarihimizin ve gelecek nesillere olan sorumluluğumuzun bir gereğidir. Bugün ayrıca; Cumhuriyetimizin 100. Yılı için koyduğumuz hedeflerimize bir adım daha yaklaşmış olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 96 yıl boyunca bağımsızlığımıza, demokrasimize, bayrağımıza, birliğimize ve kardeşliğimize hayat verenleri rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, aziz milletimize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.