HABERLER
01-01-2010 23:59

MECLİS TOPLANTISINDA KOMİSYON ÜYELİKLERİ SEÇİMLERİ YAPILDI

MECLİS TOPLANTISINDA KOMİSYON ÜYELİKLERİ SEÇİMLERİ YAPILDI

Düzce Belediye Meclisi 2014 dönemi Nisan ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında

MECLİS TOPLANTISINDA KOMİSYON ÜYELİKLERİ SEÇİMLERİ YAPILDI
Düzce Belediye Meclisi 2014 dönemi Nisan ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında Düzce Belediyesi hizmet binası meclis salonunda yapıldı. Meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda gündemde ağırlıklı olarak komisyon üyelikleri seçimleri yer aldı.
2014 seçimleri sonrası ilk kez toplanan Mecliste açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Keleş, yeni hizmet döneminin Düzce´nin gelişmesi açısından önemli olacağını vurgulayarak ´ Seçilmiş Meclis üyeleri olarak her birimizin sorumlulukları vardır. Düzce´nin gelişmesi ve kalkınması adına önemli projeleri hayata geçireceğiz. Bunun için de çok çalışmamız gerekiyor´ dedi. Başkan Keleş´in konuşmasının ardından Mecliste bulunan AK Parti ve MHP Başkan Vekilleri birer konuşma yaptılar. Daha sonra ise gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Başkanlık Divanı oluşumu için yapılan gizli oylamalarda Meclis 1. Başkan Vekili Salih Keskinli, 2. Başkan Vekili Selahattin Sert seçildi. Katip üyeliklerine ise Necla Yüce ve Nihal Aydın; yedek üyeliklere ise Murat Caymaz ile Mehmet Atılmış seçildi. Encümen üyeliklerine ise yine gizli oylama sonucu Kadir Badur, Murat Caymaz ve Elif Sezer Cebar seçildi. Belediye Meclisinde daha sonra komisyon üyelikleri seçimlerine geçildi. Açık oylama ile yapılan seçimler sonrasında komisyon üyeliklerine de şu isimler seçildi: Plan ve Bütçe Komisyonu; Okan Turaman, Erkan Kuşçuoğlu, Muzaffer Balkancı, Cemal Öneç ve Ercan Katırcıoğlu, İmar komisyonu; Özgür Sağlam, Elif Üstün, Hasan Günden, 5 yıllık İmar komisyonu; Ömer Arslan, Necla Yüce, Mehmet Atılmış, Ayhan Cicu ve Eyüp Topçu.  Mecliste daha sonra da Düzce Belediyesi´nin bağlı olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB), Düzce İli Belediyeleri ve Katı Atık Birliği (DİBKAB) üyelikleri seçimleri yapıldı. Buna göre TDBB´ne Miktat Çelebioğlu asil, Ercan Katırcıoğlu yedek üye olarak seçildi. Anadolu Medeniyetleri Birliğine ise Ömer Arslan ve Gönül Asuk asil üyeliğe, Murat Caymaz yedek üyeliğe seçildi. BAKAB´a Alp Cengiz, Taner Çakır asil üyeliğe, Özkan Çakar ve Ayhan Cicu ise yedek üyeliğe seçildi. İki üyeli DİBKAB´a ise Gönül Asuk asil, Ediz Ünal ise yedek üye olarak seçildi.
2014 seçimleri sonrasında Belediye Başkan yardımcılıklarına yapılan atamalar konusunda da Meclise bilgi verildi. Buna göre Meclis üyesi Ali Güney ile 2004-2009 döneminde Başkan yardımcılığı görevinde bulunan Şemsettin Yenersoy Başkan yardımcılıklarına getirildiler. Meclis gündeminde yer alan 2013 yılı belediye faaliyet raporunun görüşülmesi bir sonraki oturama bırakıldı. İmar planı değişiklik taleplerini içeren gündem maddeleri de İmar komisyonuna havale edildi. Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci birleşiminin 15 Nisan Salı günü saat 19,00´de yapılması kararlaştırıldı.