HABERLER
01-01-2010 23:59

DÜZCE DE KONURALP TAŞLARIYLA TARİH ÖNE ÇIKACAK

DÜZCE DE KONURALP TAŞLARIYLA TARİH ÖNE ÇIKACAK

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, koltuğa oturduğu ilk günden bu yana projelerini hayata geçirmek için emin adımlarla ilerliyor. Başkan Keleş, Düzce ye yeni bir çehre kazandırmak için hem masa başında hem de sahada çalışmalarına devam ediyor.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, koltuğa oturduğu ilk günden bu yana projelerini hayata geçirmek için emin adımlarla ilerliyor. Başkan Keleş, Düzce´ye yeni bir çehre kazandırmak için hem masa başında hem de sahada çalışmalarına devam ediyor.

 

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce´ye yeni bir çehre kazandıracak projeler için masa başında çalıştığı kadar arazi gezilerine de çıkıyor. Başkan Keleş, hayata geçireceği projeler öncesinde yerinde yaptığı ön araştırmalarla bilgi sahibi oluyor. Başkan Keleş´in bu defaki gezisinde ilk durağı Konuralp oldu. Keleş, Konuralp Müze Müdürü Yunus Taşçıoğlu eşliğinde tarihi bir yolculuğa çıktı. Başkan Keleş öncelikle Konuralp Müzesi´ni gezerek başta Tyche Heykeli olmak üzere tarihi eserler hakkında bilgi aldı. Daha sonra Başkan Keleş ve beraberindeki heyet Müze Müdürü Taşçıoğlu eşliğinde Konuralp´te tura çıktı. Başkan Keleş, Konuralp´in çeşitli yerlerinde bulunan tarihi kalıntılarla ilgili Ankara´ya sunulmak üzere bir dosya hazırlanması talimatı verdi. Üstelik Başkan Keleş, Konuralp´in muhtelif yerlerinde bulunan bomozları (Anıt taşları) Düzce Merkez´deki yol kenarlarında kullanarak Düzce´de tarihi bir atmosfer yaratmayı hedefliyor.

Başkan Keleş´in gezisinin ikinci durağı Kültür Merkezi inşaatı oldu. Yıllar sonra yeniden çalışmaların başladığı inşaatta incelemelerde bulunan Keleş, önümüzdeki haftalarda çalışan işçi sayısının iki katına çıkartılarak Kültür Merkezi´nin en geç kış aylarına girerken bitirileceğini kaydetti.

 

Başkan Keleş daha sonra Beyköy yolu üzerinde Düzce´yi kuşbakışı olarak inceledi ve Düzce´de yapacağı çalışmalar üzerinde Başkan Yardımcılarından Şemsettin Yenersoy´la istişarede bulundu.

 

Başkan Keleş´in son durağı ise taş ocağı oldu.