HABERLER
01-01-2010 23:59

BAŞKAN KELEŞ SEMPOZYUMDA

BAŞKAN KELEŞ SEMPOZYUMDA

Vuslat Platformu Kimlik Krizi ve Kültürel Değişim konulu bir sempozyum düzenledi.

Vuslat Platformu, Kimlik Krizi ve Kültürel Değişim konulu bir sempozyum düzenledi. Abant´ta gerçekleşen sempozyuma Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de katıldı.

Bolu Abant, önemli misafirlere ev sahipliği yaptı. Küreselleşen Dünya´da özellikle Müslümanların maruz kaldığı yozlaşmaya karşı bir araya gelen, bir dönem Avrupa´da ikamet etmiş Türklerden oluşan Vuslat Platformu´nun düzenlediği sempozyuma siyasiler büyük ilgi gösterdi.

Abant´ta düzenlenen Kimlik Krizi ve Kültürel Değişim konulu sempozyuma Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çeşitli illerin milletvekilleri, valileri,  belediye başkanlarının yanı sıra Düzce Valisi Ali İhsan Su ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de katıldı.

Üç gün sürecek sempozyum, toplantı salonunda gerçekleşen açılış konuşmalarının ardından start aldı. Açılış konuşmalarında Vuslat Platformu Dernek Başkanı Hamza Cebeci´nin yaptığı konuşma salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

 

Sempozyumun onur konuğu olan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler yaptığı selamlama konuşmasında sempozyumun içeriğinden memnun olduğunu dile getirdi. İşler: "sempozyumda İslam dünyasında değişimler ve kimlik krizleri, Türk modernleşmesi ve kadın, Türkiye Cumhuriyetinde Kürt kimliği tartışmaları, Cumhuriyet döneminde Alevi kimliği gibi önemli konuların tartışılacağını gördüm, çok memnun oldu." ifadelerini kullandı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Düzce Belediyesi olarak Vuslat Platformu´nun her zaman yanında olduğunu belirterek, bürokratlara ve platform üyelerine Düzceli hemşerilerinin selamlarını iletti.

Konuşmaların ardından sempozyumun ilk gününe katılan bürokratlara kahve ve kahve fincanının yer aldığı birer paket hediye edildi. Geniş katılımlı toplantıda hediye edilen kahve ve kahve fincanlarının Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´in üstleneceği bir projeyle kitap haline getirilerek markalaştırılacağı belirtildi.

 

Üç gün sürecek olan sempozyumun ikinci ve üçüncü günlerinde ise İslam tarihinde ve günümüz Türkiye´sinde kimlik ve kültür, günümüz Türkiye´sinde birlikte yaşamaya bir model arayışı, Türkiye´de İslamcılığın serüveni, Türkiye Cumhuriyeti´nde Kürt kimliği tartışmaları, Cumhuriyet döneminde Alevi kimliği, Türk modernleşmesi ve kadın gibi Türk toplumunda yer etmiş önemli konular, alanında uzman kişiler tarafından ele alınacak.