HABERLER
01-01-2010 23:59

SELİN ARDINDAN HASAR GÖREN KÖPRÜ ONARILIYOR

SELİN ARDINDAN HASAR GÖREN KÖPRÜ ONARILIYOR

Konuralp Mahallesinin çıkışında bulunan ve sel sonucu hasar gören Tabakhane Köprüsü Düzce Belediyesi ekipleri tarafından onarılıyor. Çalışmaların hızla devam ettiği Tabakhane Köprüsü kısa zaman sonra yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Konuralp Mahallesinin çıkışında bulunan ve sel sonucu hasar gören Tabakhane Köprüsü, Düzce Belediyesi ekipleri tarafından onarılıyor. Çalışmaların hızla devam ettiği Tabakhane Köprüsü, kısa zaman sonra yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Düzce´nin en eski yerleşim yerlerinden Konuralp Mahallesi´nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Tabahkane Köprüsü, aşırı yağış sonucu meydana gelen sel baskınında büyük hasar görmüştü. Düzce Belediyesi, meydana gelen hasar sonucu kolları sıvadı.

Konuralp Mahallesinin çıkışında bulunan Tabakhane Deresinin üzerinde yer alan Tabakhane Köprüsü, Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekipler tarafından onarılıyor. Sel sonucu tahrip olan köprünün yeniden dolgusu yapılıyor, bir yandan da yağmur suyuyla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Yeniden inşa edilen köprü, olası bir sel ihtimaline karşı, altına konulan 3´er metre çapındaki 2 adet beton büz ile kuvvetlendirildi. Böylelikle olası bir seli Tabakhane Köprüsü en az hasarla atlatacak.

Köprüde drenaj çalışmalarının yapılırken, Tabakhane Deresinin ıslah çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

Hızla ilerleyen iyileştirme çalışmalarının ardından asfaltlama işlemine geçilecek. Daha sonra, Düzce Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından köprünün korkulukları takılarak, Tabakhane Köprüsü yepyeni bir görünüme kavuşacak.