KÜLTÜR GÜNLERİNDE ROMAN HAVASI

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Günleri kapsamında Romanlar hem coştu hem coşturdu. Romanların kıpır kıpır müziği ve dansı eşliğinde Düzceliler unutulmaz bir Pazar günü yaşadı.

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Günleri´nde bu hafta Roman rüzgarı esti.

Düzce´de hayat bulan Roman kültürü sayesinde Anıtpark Meydanında Düzceli vatandaşlar unutulmaz bir Pazar günü yaşadı. Romanların  dokuz sekizlik ritimleri eşliğindeki kıpır kıpır danslarıyla Düzceliler coşkulu bir haftasonu geçirdi.

Abaza, Balkan ve Kırım Türkleri Kültür günlerinin ardından Roman Kültür etkinliği için Düzce Anıtpark´da kurulan stantlarda Roman kültürüne ait yöresel kıyafetler, yemekler ve el sanatları tanıtıldı.

Bir kültür mozaiği olan Düzce´nin en önemli motiflerinden birinin, Romanların tanıtıldığı etkinliğe Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Düzce Roman Dernek Başkanı İhsan Gün, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konfederasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar etkinlikte yaptığı konuşmada Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´e teşekkür etti.