HABERLER
01-01-2010 23:59

DÜZCE KÜLTÜR GÜNLERİNDE BİRİNCİ GÜN

DÜZCE KÜLTÜR GÜNLERİNDE BİRİNCİ GÜN

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Düzce Kültür Günlerinin birinci günü Akyol Sanat Merkezi Sanatçılarının Mabetlerimiz Resim Sergisiyle start aldı. Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva nın temsili akülü tekerlekli sandalye dağıtmasının ardından sahne uluslararası ve yerel halk oyunları ekiplerine bırakıldı. Akşam ise etkinlikler Gençlik Merkezinde devam etti.

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Düzce Kültür Günleri´nin birinci günü Akyol Sanat Merkezi Sanatçılarının "Mabetlerimiz" Resim Sergisiyle start aldı. Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva´nın temsili akülü tekerlekli sandalye dağıtmasının ardından sahne uluslararası ve yerel halk oyunları ekiplerine bırakıldı. Akşam ise etkinlikler Gençlik Merkezi´nde devam etti.

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, her hafta düzenlediği Kültür Günleri´nin yanı sıra 2 gün süren Düzce Kültür Günleri ile bambaşka bir etkinliğe imza attı.

Düzce Belediye Meydanı önüne kitap stantları kuruldu, inşa edilen minyatür kazı alanında çocuklar keyifli dakikalar yaşadı. Kültür Derneklerine ait stantlarda ise vatandaşlar çeşitli etnik kültürlere ait yemekleri tattı, el sanatlarını inceledi.

Kültür ve sanatın buluşturulduğu Düzce Kültür Günleri ise Ayla Akyol ve Akyol Sanat Merkezi Sanatçılarının "Mabetlerimiz" Resim Sergisi açılışıyla başladı.

Ayla Akyol Düzce´de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek "Anadolu´ya Düzce´de açılıyoruz" dedi.

Sergi sebebiyle iki gün boyunca Düzce´de konaklayan sanatçılara Düzce Kültür Günleri´ne ve sanata verdikleri katkılardan ötürü Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı ve Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney plaket takdim etti.

70 adet resmin yer aldığı sergi açılışının ardından devam eden etkinlikte 22 ve 23. dönem İstanbul Milletvekili, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva yer aldı.

Türkiye Beyazay Derneği ve Düzce Belediyesi Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu´nun ortak katkıları sonucu 11 engelli vatandaş akülü tekerlekli sandalye sahibi oldu. Alanda ise Genel Başkan Lokman Ayva temsili olarak 2 vatandaşa akülü tekerlekli sandalye armağan etti.

Lokman Ayva´nın konuşmasının ardından sahneye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü Sıra Gecesi Ekibi çıktı. Sıra Gecesi Ekibi vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Daha sonra sahneye Roman, Karadeniz ve Kafkas Halk Oyunları Ekipleri çıktı. Vatandaşlardan büyük alkış alan etkinliklerden sonra Uluslararası Halk Dansları ekipleri sahnedeki yerini aldı. Makedonya ve Sırbistan´dan gelen ekipler kendi ülkelerine özgü müzikler eşliğinde danslarını sergiledi.

Uluslararası Halk Dansları Ekiplerinin gösterileriyle Düzce Kültür Günleri´nin birinci gününde Belediye Meydanında olan etkinlikler sona erdi.

Düzce Kültür Günleri Etkinlikleri saatler 20:00´ı gösterdiğinde Gençlik Merkezi´nde devam etti.

Gençlik Merkezi´ndeki program Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu´nun konuşmacı olduğu "Engellilerin Kent Yaşamındaki Yeri" konulu panelle başladı.

Panelin ardından yıllardır müziğe ve sanata gönül vermiş bir isim, TRT Sanatçısı Emine Ata sahnedeki yerini aldı.

Emine Ata yeri geldi hüzünlendirdi, yeri geldi eğlendirdi. Salondaki izleyiciler ise Ata´ya dans ederek ve şarkı söyleyerek eşlik etti.