HABERLER
01-01-2010 23:59

DÜZCE KÜLTÜR GÜNLERİNDE İKİNCİ GÜN

DÜZCE KÜLTÜR GÜNLERİNDE İKİNCİ GÜN

Düzce Kültür Günlerinin ikinci günü Uluslararası ve yerel halk dansları gruplarının gösterileriyle başlarken Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu nun performansı geceye damga vurdu. Finalde ise TRT Sanatçısı Celal Bakar muhteşem sahnesiyle yer aldı.

Düzce Kültür Günleri´nin ikinci günü Uluslararası ve yerel halk dansları gruplarının gösterileriyle başlarken Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu´nun performansı geceye damga vurdu. Finalde ise TRT Sanatçısı Celal Bakar, muhteşem sahnesiyle yer aldı.

Birinci gün dolu dolu geçen etkinliklerle başlayan Düzce Kültür Günleri´nin ikinci günü Uluslararası ve yerel halk dansları gruplarının gösterileriyle başladı.

Düzce Kültür Günleri´ nin ikinci gününde Sırbistan ve Makedonya´dan gelen Uluslararası Halk Dansları Grupları bir kez daha sahne alırken, Hendek Belediyesi Folkem Gençlik ve Spor Kulübü Halk Dansları Topluluğu da Roman ve Zeybek danslarıyla büyük beğeni topladı.

Düzce Kültür Günleri´nin ikinci gününde Adige Kültür Derneği Kafkas Halk Oyunları Ekibi, Kırım Türkleri Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi, Karadeniz Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi, Abhaz Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi, Balkan Kültür Derneği Kırklareli Halk Oyunları Ekibi ve Düzce Üniversitesi Zeybek Ekibi kendi kültürlerine özgü dansları sergiledi.

Düzce Kültür Günleri´nin ikinci gününde Belediye Meydanındaki etkinliklerin sonunda Karadeniz Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi bir kez daha sahne aldı ve Düzceli vatandaşlar ekibe eşlik etti.

Düzce Kültür Günleri´nin Gençlik Merkezi´nde devam eden kısmında ise Dünyaca ünlü bir isim yer aldı. Henüz dört yaşındayken piyanoyla tanışan ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Gençlik Merkezi´nde sanatseverlerle buluştu. Birbirinden eşsiz parçalarını icra eden Uğurlu´ya programın sonunda 20 ve 21. dönem Zonguldak Milletvekili, Devlet Eski Bakanı Hasan Gemici ve Düzce Belediye Meclis Üyesi Kadir Badur plaket takdim etti.

Ardından Akyol Sanat Merkezi Sanatçıları da Tuluyhan Uğurlu´ya bir tablo hediye etti. "Mabetlerimiz" isimli sergiye hayat veren sanatçılar ve Ayla Akyol, aynı isimde bir şarkısı da bulunan Tuluyhan Uğurlu´nun eserlerinden ilham alarak resimlerini icra ettiklerini belirtti.

Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu´nun ardından finalde sahneye bir başka önemli isim, TRT Sanatçısı Celal Bakar çıktı. Bakar 15´i aşkın türkü söyledi.

Celal Bakar´ın keyifli geçen sahnesinin ardından plaketini Düzce Belediye Meclis Üyesi Murat Caymaz takdim etti.

Bakar´ın teşekkür konuşmasıyla Düzce Kültür Günleri son bu