HABERLER
01-01-2010 23:59

DÜZCE NİN YÖNETİCİLERİNDEN İNCELEME GEZİSİ

DÜZCE NİN YÖNETİCİLERİNDEN İNCELEME GEZİSİ

Düzce Valisi Ali İhsan Su Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye Meclis üyeleri çalışmaları Düzce Belediyesi tarafından yürütülen yatırımları yerinde incelemek üzere bir araya geldi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut, İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye Meclis üyeleri çalışmaları Düzce Belediyesi tarafından yürütülen yatırımları yerinde incelemek üzere bir araya geldi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce´nin gündemindeki yatırımları yerinde görmek üzere Düzce Valisi Ali İhsan Su İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte inceleme gezisine çıktı.

Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy ve Murat Caymaz´ın da eşlik ettiği inceleme gezisinde Düzce Belediyesi´ne ait yatırımlar hakkında Düzce Valisi Ali İhsan Su´ya ve meclis üyelerine çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve meclis üyeleri, öncelikle inşaatı devam eden Katı Atık Tesisi´ni gezdi.

Başkan Keleş, inşaatın gidişatı ve bitimindeki işleyişle ilgili bilgi verdi.

Başkan Keleş, "Bizim asıl yapmamız gereken işlerden biri Katı Atık Tesisinin işletmesini belirlemek. Bu işletmeyle ilgili ihale açacağız. İkincisi ise geri dönüşüm sağlamak için oluşan gazdan elektrik üretebilmek için bir ihale daha açacağız. Çöplerin taşınması noktasında da yapılması gereken çalışmalar var. Çöpler büyük silolarda sıkıştırılarak buraya gelecek. Yoğun çöp alacak büyük silolara ihtiyacımız var." dedi.

Ayrıca Katı Atık Tesisi´nin bulunduğu alandaki derenin Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından gerçekleştirilen ıslah çalışmasından da bahsedildi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su ise, köylerin de Katı Atık Birliği´ne dahil edilerek çöp sorununun İl Genel Meclisi ve Belediye iş birliğinde çözülebileceğine vurgu yaptı.

Heyet, daha sonra Düzce Belediyesi şantiyesindeki İNTAŞ´a ait tesislerde incelemelerde bulundu.

Ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´in göreve gelmesiyle yapımı hızlanan Kültür Merkezi inşaatına gidildi, Kültür Merkezi inşaatının planı ile ilgili detaylar görüşüldü.

Ayrıca Vali Su ve Başkan Keleş, Kültür Merkezi inşaatının engelliler için uygun olup olmadığını da incelendi.

İnceleme gezisinin son adresinde ise Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatı yer aldı.

Başkan Keleş tarafından 8 ay sonra biteceği müjdelenen Şehirlerarası Otobüs Terminali´nin çıkışına yapılacak olan kavşak uygulamasının ise Türkiye´de bir ilk olacağına dikkat çekildi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su ise otoban bağlantısı ile ilgili Düzce Valiliği ile Düzce Belediyesi´nin ortak bir çalışma yürüttüğünü belirtti.