HABERLER
01-01-2010 23:59

ÇALIŞTAYDA MARKA ŞEHİR VURGUSU

ÇALIŞTAYDA MARKA ŞEHİR VURGUSU

Düzce ye sizin gözünüzden ve gönlünüzden bakıyoruz sloganıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Düzce Belediyesi nin ortak katkıları sonucu hayata geçen Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı nın Tanıtım Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli Düzce’nin sağlıklı ve çağdaş kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek Marka Şehir Projesine vurgu yaptı.

"Düzce´ye sizin gözünüzden ve gönlünüzden bakıyoruz" sloganıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Düzce Belediyesi´nin ortak katkıları sonucu hayata geçen Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı´nın Tanıtım Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli, Düzce´nin sağlıklı ve çağdaş kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek, Marka Şehir Projesine vurgu yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Düzce Belediyesi´nin ortak katkıları sonucu hazırlanan Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı´nın Tanıtım Toplantısı il protokollünün yanı sıra akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, kanaat önderlerinin, iş adamlarının, esnafların, muhtarların ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla Düzce Pelemir Otel´de gerçekleşti.

81 ilde şehirlerin, mahallelerin, köylerin gelecek öngörülerinin orada yaşayan insanlarla birlikte belirlenmesi amacıyla düzenlenen Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı´na Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´in Ankara Genel Merkez´de düzenlenen İl Belediye Başkanları Toplantısına katılması sebebiyle Başkan Vekili Salih Keskinli ev sahipliği yaptı.

Salih Keskinli, çalıştay için davet edilen konukları tek tek karşıladı.

Düzce Valisi Ali İhsan Su´nun ve il protokolünün katıldığı Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından Şehir Kimliği Çalıştayı ile ilgili bilgi vermek üzere Dr. Turgut Özcan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce´nin Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Acar bir sunum gerçekleştirdi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su ise yaptığı açılış konuşmasında düzenlenen Şehir Kimliği Çalıştayı´nın Düzce´nin vizyonu ve kimliği açısından olumlu sonuçlanacağına dikkat çekti.

Düzce Milletvekili Fevai Arslan da Düzce´nin kısa bir zaman içerisinde turizm ve kültür açısından büyüyeceğine vurgu yaptı.

Düzce Milletvekili Osman Çakır, Düzce´nin tarihi geçmişine dikkat çekti ve "Düzce Konuralpsiz düşünülemez" dedi.

"Düzce´ye sizin gözünüzden ve gönlünüzden bakıyoruz" sloganıyla gerçekleşen Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı Tanıtım Toplantısında Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli ise, Düzce´nin sağlıklı ve çağdaş kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek, Marka Şehir projesine değindi.

Keskinli: " Düzcemiz, sağlıklı büyüyen ve çağdaş bir biçimde gelişen bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Keleş´in seçim sürecinde vaat ettiği projeler arasında  Düzce Marka Şehir Projesi önemli bir yer alıyordu. Bu projenin temel hedefi ise, Düzce´nin ne yönde değişeceğini, hangi alanlarda öncelikli olarak gelişeceğini Düzcelilere sormaktı. Bu projeyle, akademisyeninden esnafına, çiftçisinden öğrencisine kadar Düzce´de yaşayan herkes, yapılacak sosyal doku analizleriyle beklentilerini ve görüşlerini belediyemize aktarmış olacak, konunun uzmanları da bu analizleri değerlendirerek Düzce kamuoyuna bir çerçeve çizeceklerdi. Bu çalışmanı alt yapı hazırlıkları sürüyor. Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı işte tam da bu dönemde Türkiye´nin 81 ilinde olduğu gibi Düzce´de, Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce´nin talimatıyla hayat buluyor. Belediye Başkanımızın seçim vaatleri arasında yer alan bir projenin son derece faydalı bir benzerini Bakanlığımızın ve çok değerli hocalarımızın tecrübesiyle gerçekleştirmek bizler için büyük bir şans ve onurdur. Düzcemizde sizlerle birlikte imza attığımız bu çalıştay Düzce´nin geleceği için bizlere büyük katkılar sağlayacak. Belediyemiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ortaklaşa katkıları sonucu gerçekleşen bu çalıştay sayesinde esnafımızın, muhtarlarımızın, kanaat önderlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, halkımızın beklenti ve taleplerine bir kez daha kulak verme fırsatı buluyoruz. Bu değerli projeyi ve uygulamayı öyle hayata geçirdiği için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce´ye ve ekibine Düzce Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Keleş adına teşekkürü bir borç biliyorum. Bu vesileyle, 81 ilde düzenlenen ve Düzce´de de hayat bulan Şehir Kimliği Çalıştayı´na emeği geçen herkese başta çok değerli hocalarımız olmak üzere saygılarımı sunuyorum. Başta Sayın Valimiz ve Milletvekillerimiz olmak üzere, Düzce´yi yöneten, Düzce kamuoyunu oluşturan siz çok değerli katılımcılara da şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından akademik heyet sahneye davet edildi.

Prof. Dr. İbrahim Acar, Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan ve Doç. Dr. Ayfer Gedikli 13 Kasım´da gerçekleşecek olan Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı hakkında bilgi verdi.

Program, akademik heyetin katılımcıların sorularını cevaplandırmasıyla son buldu.