HABERLER
01-01-2010 23:59

DÜZCENİN YARINLARINA ORTAK ÇÖZÜM ARANDI

DÜZCENİN YARINLARINA ORTAK ÇÖZÜM ARANDI

Düzce Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortak çalışmaları sonucu gerçekleşen Düzce Şehir Kimliği Çalıştayında Düzceli akademisyenler iş adamları kanaat önderleri Düzcenin yarınlarına ortak çözüm aradı. Çalıştaya katılan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş çalıştayda elde edilen verilerin çalışmalarına yön vereceğini kaydetti.

Düzce Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortak çalışmaları sonucu gerçekleşen Düzce Şehir Kimliği Çalıştayında Düzceli akademisyenler, iş adamları, kanaat önderleri Düzce´nin yarınlarına ortak çözüm aradı. Çalıştaya katılan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, çalıştayda elde edilen verilerin çalışmalarına yön vereceğini kaydetti.

Düzce Belediyesi´nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa hazırladığı Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı gerçekleşti.

Düzce Şehir Kimliği Çalıştayına 24 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen tanıtım toplantısında çalıştayda söz sahibi olmayı talep eden protokol üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri, iş adamları, esnaflar ve muhtarlar katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen akademisyenlerin moderatörlüğünde 12´şer kişilik 14 çalışma grubu Düzce´nin yarınları için ortak akıl, ortak irade felsefesiyle çeşitli çalışmalarda bulundu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´in de katılımıyla gerçekleşen Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı, 2 oturum şeklinde gerçekleşti, 6 saat sürdü.

Çalıştayda, moderatörler önderliğinde 9 soruya cevap arandı.

Şehrin diğer şehirlere benzeyen ve benzemeyen yanları, coğrafî konumu, tarihî ve kültürel birikimi, tabii güzellikleri, teknik ve ekonomik gelişmişliği, üretim alanları ve konuları, iç ve dış turizm potansiyeli, bilimsel ve akademik altyapısı, insan kaynakları ve demografik durumu, sahip olduğu sabit değerlerle bu sabit değerleri stratejik değerlere dönüştürme potansiyeli, şehre ait başlıca simgeler, unutulan ve yaşayan simgeler, unutulanların yeniden hatırlatılması, yaşayanların güçlendirilmesi için yapılması gerekenler, şehrin temel çevre sorunları ve çözüm önerileri, şehirle ilgili kentsel dönüşüm ve gelişim politikaları hakkındaki tespitler ve teklifler, şehrin geleceğine dair kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecekler ele alındı.

Çalıştayın Düzce için son derece verimli geçtiğine vurgu yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, akademisyenlerle ve katılımcılarla Düzce´de gerçekleştireceği projelerini paylaştı.

Düzce´yi bir kültür ve sanat şehri haline getireceğinin altını çizen Başkan Keleş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen Düzce Şehir Kimliği Çalıştayından çıkan sonucun çalışmalarına yön vereceğini kaydetti.

Protokol üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri, iş adamları, esnaflar ve muhtarların Düzce´nin geleceği için fikirlerini ortaya koyduğu Düzce Şehir Kimliği Çalıştayından elde edilen veriler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kitap haline getirilecek.