HABERLER
01-01-2010 23:59

ULUSLARARASI DÜZCE TARİH VE KÜLTÜR SEMPOZYUMUNDA İKİNCİ GÜN

ULUSLARARASI DÜZCE TARİH VE KÜLTÜR SEMPOZYUMUNDA İKİNCİ GÜN

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleşin açılış paneline başkanlık ederek açılışını gerçekleştirdiği Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumunun ikinci gününde 30 akademisyen Düzcenin ilk tarih kitabında yer alan tebliğlerini sundu.

ULUSLARARASI DÜZCE TARİH VE KÜLTÜR SEMPOZYUMUNDA İKİNCİ GÜN

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleşin açılış paneline başkanlık ederek açılışını gerçekleştirdiği Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumunun ikinci gününde 30 akademisyen Düzcenin ilk tarih kitabında yer alan tebliğlerini sundu.

Düzce Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilmesi hedeflenen Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu ikinci günde de yoğun ilgiyle devam etti.

Sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu iki salonda eş zamanlı olarak devam eden sempozyumun A salonundaki ilk oturumuna Prof. Dr. Önder Abidin Balbay moderatörlük etti.

Doç Dr. Zeynel Özlü 19. Yüzyılda Düzce´de Belediye Teşkilatı ile İlgili Bulgular hakkında tebliğini sundu.

Tuğba Aşan ise Salnamelere göre Düzce´de tütüncülükten bahsetti.

Ardından 16 - 18. Yüzyıllarda Emperyal İmparatorlukların Çerkezya Üzerindeki Yayılmacı Politikaları tebliğiyle sözü Doç. Dr. Samir H. Hotko aldı.

Birinci oturumun kapanışında ise Doç. Dr. Fahri Yetim Osmanlı´dan Cumhuriyet´e Geçiş Sürecinde Düzce´de Sosyal ve İdari Sorunlar tebliğini sundu.

B salonunda Prof. Dr. Mehmet Alpargu´nun başkanlığındaki ilk oturumda Yrd. Doç. Dr. Yasemin Yılmaz Çevre Bölgelerdeki Arkeolojik Araştırmalardan Düzce´ye Bakış: Prehistorik Dönem İçin Ön Değerlendirme, Yrd. Doç. Dr. NurperiAyengin Düzce İli Kazı ve Yüzey Araştırma Sonuçları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak Düzce´de Kültür - Turizm ve Eko Turizmin Sürdürülebilirliği, Yrd. Doç. Dr. Osman Ünlü ve Araştırma Görevlisi Fatih Alper Taşbaş Düzceli Bir Romancı: İlhan Akın isimli tebliğlerini sundu.

A ve B salonunda eş zamanlı olarak başlayan ikinci oturumlara ise Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar, Prof. Dr. Kahraman Çatı başkanlık etti.

Oturumlarda Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu Düzce´yi Dış Dünya´ya Bağlayan Yol Ağı, Yrd. Doç. Dr. Ali Ertuğrul ve İrfan Dursun Düzce Yöresinde Fetihler Dönemine Nispet Edilen Camiler, Doç. Dr. Adem Kara Kafkas Göçmenlerinin Yeni Yurtlarında Karşılaştıkları Sorunlar, Prof. Dr. Haluk Selvi Milli Mücadelede Düzce Telgrafları, Araştırmacı Yazar Nejat Özsoy Tarihte Düzce´den Geçen Seyyahlar ve Kaynak Eserleri, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kara Düzce İlinin Ekonomik Yapısı ve Bölgesel Rekabet Gücü, Yrd. Doç. Dr. Şahin Saruhan Vokal Registaller Örneğiyle Türkiye´de Geleneksel Vokal İcra Türlerine Yönelik Araştırmalarda Nesnel Yöntemlerin Gerekliliği, Yrd. Doç. Dr. Metin Kılıç Genliğin Şiddet Algısı: Düzce İli Örneği isimli tebliğlerini sundu.

Öğle yemeğinin ardından devam eden oturumlara ise Önder Tonyalı ve Prof. Dr. Başaran Dülger moderatörlük etti.

Selahattin Özdemiroğlu Düzce´den Bir Kesit: Samandere ve Çakır Sayvan Köyleri Halk Kültürü, Okutman Sibel Küçükkülahlı 1950 - 1960 Döneminde Düzce´de Gündelik Hayat, Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçelik Düzce Halk Evi ve Faaliyetleri, Yrd. Doç. Dr. Sabit Dokuyan Demokrat Parti İktidarı Döneminde Düzce´nin İl Olma Mücadelesinin Yerel Basındaki Yansımaları, Doç. Dr. Necmi Aksoy, Araştırma Görevlisi Neval Güneş Özkan, Serdar Arslan ve Nihan Koçer Düzce İli Bitki Biyolojik Çeşitliliği, Endemik, Nadir Bitki Taksonları ve Koruma Statüleri, Yrd. Doç. Dr. Akif Keten, Dr. Vedat Beşkardeş, Cemil Sert, İlhami Turan Düzce İli Yaban Hayvanları, Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu Düzce İli Yığılca İlçesinde Eşsiz Bir Srı Eko Tipi Yığılca Bal Arısı, Yrd. Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu Düzce İli Denizel Biyoçeşitliliği, Okutman Filiz Tapan Vilayet Salnamelerine Göre Osmanlı Döneminde Düzce´de Orman Varlığı ve Orman Teşkilatı isimli tebliğlerini sundu.

İki gün süren Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu akademisyenlerin değerli sunumlarıyla son buldu.