HABERLER
01-01-2010 23:59

ENGELLİLERİN SORUNLARINA ORTAK ÇÖZÜM ARANDI

ENGELLİLERİN SORUNLARINA ORTAK ÇÖZÜM ARANDI

3 Aralık Dünya Engelliler Gününden önce Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi Düzce protokolü ile Düzce´de görev yapan özel eğitimcileri bir araya getirdi. Toplantıda engelli vatandaşların sorunlarına ortak çözüm arandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nden önce Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi, Düzce protokolü ile Düzce´de görev yapan özel eğitimcileri bir araya getirdi. Toplantıda, engelli vatandaşların sorunlarına ortak çözüm arandı.

Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde engellilere karşı farkındalık yaratabilmek ve engellilerin sorunlarını tespit edebilmek amacıyla bir kahvaltı düzenledi.

Kahvaltıya Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Beyaz Ay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi, dernek üyeleri, devlet okullarında ve özel kurumlarda görev yapan özel eğitimciler katıldı.

Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, engellilere karşı farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalardan bahsetti.

"Ben de bir engelli evlat babasıyım" diyen Başkan Keleş, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı sıkıntıları çok iyi anladığını ifade etti.

Başkan Keleş, engellilere yönelik olarak üretilen projelerinden bahsetti ve görme engelliler için Düzce´nin muhtelif yerlerinde gerçekleştirilen sarı yürüme bantlarının yalnızca bir başlangıç olduğuna dikkat çekti.

Keleş, "Engelsiz Hayat Projesi, kapsamında görme engelliler için yürüme bantları, sesli kitap ve cd dağıtımı, engelliler için yürüme rampaları ve üstgeçitlerde asansörler, engelli otobüsleri, geçici konaklama evleri, sportif ve kültürel faaliyetler ve engelli istihdamına destek gibi birçok önemli projemiz var. Çalışmalarımız sürüyor. Bu projeleri sırasıyla hayata geçireceğiz." dedi.

Toplantıda, Düzce protokolü ile özel eğitimciler engellilerin sorunlarını masaya yatırdı ve engelliler için daha elverişli bir Düzce yaratabilmek adına neler yapılabileceğini tartıştı.