HABERLER
01-01-2010 23:59

BAŞKAN KELEŞİN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN KELEŞİN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Düzcenin kısa bir zaman içerisinde dezavantajlı gruplar için daha yaşanabilir bir yer haline geleceğine vurgu yaptı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Düzce´nin kısa bir zaman içerisinde dezavantajlı gruplar için daha yaşanabilir bir yer haline geleceğine vurgu yaptı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Güçlü, müreffeh ve hedefine sağlam adımlarla yürüyen bir Düzce için Düzce´deki vatandaşlarımızın eşit fırsatlarda yaşamasını sağlayabilmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bunun başında ise Düzce´yi dezavantajlı vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir hale getirmek geliyor.

Ben de bir engelli evlat babasıyım. Engelli vatandaşlarımız için doğru şartların sağlanması ve onların desteklenmesi halinde neler başarabildiklerine yakından şahit olan bir insanım.

Biz, bu felsefe doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeyen, üretken ve dinamik bireyler olabilmeleri, toplumsal hayatta rol üstlenmeleri için hükümetimiz ile iş birliği içerisinde önemli çalışmalara imza atıyoruz.

Yalnızca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nde değil, engellilere yönelik gerçekleştireceğimiz hizmetlerle Düzce´de yaşayan engelli vatandaşlarımızın kendilerini her gün değerli ve güçlü hissetmesini sağlayacağız.

Görme engelliler için yürüme bantlarıyla, engelliler için yürüme rampalarıyla, otobüslerimizle, üst geçitlerdeki asansörlerle, engellilere yönelik geçici konaklama evleriyle, engellilere yönelik gerçekleştireceğimiz sportif ve kültürel faaliyetlerle onların sosyal hayatta bir birey olarak sağlam durabilmeleri için elimizden geleni yapacağız.

Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılığın artmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini, sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum." dedi.