MECLİS, ŞUBAT AYI İKİNCİ BİRLEŞİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Düzce Belediye Meclisi, Şubat ayı ikinci birleşiminde 23 gündem maddesi görüştü. Belediye Meclisi, 2015 yılı terminal giriş-çıkış ücretlerini ve evsel katı atık tarifesini belirledi.

Düzce Belediye Meclisi´nin Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen Şubat ayı ikinci birleşiminde 23 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıya, Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli başkanlık yaptı.

Şubat ayı birinci birleşiminde gündeme gelerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen terminal giriş-çıkış ücretleri ile ilgili gündem maddesi Şubat ayı ikinci birleşiminde oy birliğiyle karara bağlandı.

Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Tavan Ücret Tarifeleri hakkındaki 65 nolu tebliğ hükümleri çerçevesinde Karayolu Yolcu Terminali Tavan Ücret Tarifesi belirlendi. Aşağıda yer alan ücret tarifesi oy birliğiyle kabul edildi.

KARAYOLU YOLCU TERMİNALİ TAVAN ÜCRET TARİFESİ (TL)

TERMİNALİN ADI:

2,50

4,00

9,50

Transit (Terminali Ara Durak Olarak Kullananlar)

2,50

4,00

9,50

5393 sayılı Belediye Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu yönetmeliği gereği Düzce Belediyesinin evsel katı atık hizmetini vermesi ya da sağlatması, evsel katı atık hizmetlerine ilişkin tarifeleri belirlemesi ve evsel katı atık ücretini toplaması için Düzce Belediye Meclisi tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından Evsel Katı Atık Tarifesi hazırlandı.

Buna göre, konut, eğitim kurumları, sağlık kuruluşları, kamu binaları, bürolar, yeme içme ve eğlence mekanları, oteller, ticarethaneler, sanayi kuruluşları, sinemalar ve ticari olmayan diğer kuruluşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Evsel Katı Atık Yönetmeliği esas alınarak çeşitli bütçeler belirlendi.

Komisyonun, toplam çöp miktarı tonu üzerinden kişi başı fiyatını baz alarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı Atık Su, Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliği dikkate alarak hazırladığı tarife, Belediye Meclisi tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda Şehit Kemal Işıldak Mahallesi 4587 parseldeki LPG düzenlemesi ile gündem maddesi bir sonraki birleşime ertelenirken Yahyalar 1814 Ada 4 parselde akaryakıt LPG, LNG istasyonu tahsisi oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantının sonunda Mart ayının ilk birleşiminin 3 Mart 2015 tarihinde saat 18:00´de gerçekleşmesine karar verildi.