HABERLER
01-01-2010 23:59

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN MEHMET KELEŞE ÖVGÜ

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN MEHMET KELEŞE ÖVGÜ

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı İsmet Özarslan ve 7 ilin belediye başkanları Düzce’de buluştu. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in ev sahipliğinde Düzce’ye gelen heyet, Başkanlar Toplantısını gerçekleştirdikten sonra da aileleriyle ve Düzce Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Akçakoca Aktaş Şelalesi’ni ve Fakıllı Mağarası’nı gezdi.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN MEHMET KELEŞ´E ÖVGÜ

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı İsmet Özarslan ve 7 ilin belediye başkanları Düzce´de buluştu. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´in ev sahipliğinde Düzce´ye gelen heyet, Başkanlar Toplantısını gerçekleştirdikten sonra da aileleriyle ve Düzce Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Akçakoca Aktaş Şelalesi´ni ve Fakıllı Mağarası´nı gezdi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı İsmet Özarslan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve ailelerini Düzce´de buluşturdu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve eşi Gönül Keleş ev sahipliğindeki Belediye Başkanları Düzce Buluşması, açılış toplantısıyla başladı. Toplantıya Düzce Milletvekilleri Osman Çakır ve İbrahim Korkmaz, Düzce ili Belediye Başkanları ve Düzce Belediyesi Meclis üyeleri de katıldı.

Açılış töreninde, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, belediye başkanlarının Akçakoca´da konaklamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yemenici, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´e önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.

2009-2014 yılları arasında Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlenen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise yaptığı açılış konuşmasında Türkiye Belediyeler Birliği´ndeki görev sürecinden bahsetti, hizmetlerinden ve faaliyetlerinden dolayı Türkiye Belediyeler Birliği´ne teşekkür etti. Başkan Keleş, Belediyeler Birliği´nin çalışmalarının başkanlar ve kentler için önemine değinerek belediye başkanlarının sık sık bir araya gelerek istişarelerde bulunmasının son derece yararlı olduğunu söyledi.

Başkan Keleş, "Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantı, belediye başkanlarının bir araya geldiği, paylaşımlarda bulunduğu bir kaynaşma toplantısı. Türkiye Belediyeler Birliği de biz belediye başkanlarını koruyan, gözeten bir birlik. Ankara´da hemen Türkiye Belediyeler Birliği´nin yanındaki binada Başkanlar Birliği´ni de kurmuştuk. Şu anda aktif olan ve daha önce belediye başkanlığı görevini üstlenmiş başkanlarımızın yarıdan fazlası üyemiz. Biz belediye başkanları için en önemli olan şey birlik, beraberlik. Bu sebeple birlik beraberliğimizi pekiştirmek adına gerçekleştirdiğimiz toplantıların devamını diliyorum." dedi.

Başkan Keleş´in ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, söz aldı ve "Mehmet Keleş başkanken bizi devamlı buluşturuyordu. Şimdi yine başkan oldu ve bizi tekrar bir araya getirdi. Onun böyle birleştirici bir özelliği var. Ben izin verirseniz ikinci buluşmayı Bolu´da yapmayı teklif ediyorum" diyerek belediye başkanlarının alkışları arasında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´e teşekkür etti.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu´ndan sonra söz alan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da üçüncü buluşmanın Afyonkarahisar´da gerçekleşmesi için açık davette bulundu.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yaptıkları konuşmalarla şehirlerini tanıttı, belediye başkanlarını bir araya getiren etkinliklerin öneminden bahsetti ve başkanları bir araya getirdiği için Başkan Keleş´e teşekkür ettiler.

Belediye Başkanlarının aslında kalabalıklar arasında yalnız insanlar olduğuna vurgu yapan başkanlar, onca işin gücün arasında ailelerine, kendilerine ve diğer belediye başkanlarıyla bir arada olmaya zaman ayıramadıklarını, Mehmet Keleş´in bu davetinin çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını vurguladılar.

Açılış konuşmalarını yapan belediye başkanları, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´in yeniden göreve gelmesiyle birlikte il belediye başkanlarını buluşturan davetlerin sıklaşacağı kanaatinde birleşti. Belediye Başkanları, "Demek tekrar bir araya gelmemiz için Mehmet Keleş´in yeniden belediye başkanı seçilmesi gerekiyormuş." dediler.

Belediye başkanlığı ve milletvekilliğin yanı sıra bakanlık gibi üst düzey görevler de üstlenen Başkanlar Birliği Genel Başkanı İsmet Özarslan, belediye başkanlarıyla kamu ve bürokrasideki deneyimlerini paylaştı. Genel Başkan Özarslan, halkın oyuyla seçilmiş kişilerin itibarının ve protokoldeki yerlerinin hak ettikleri değeri gösterir hale getirilebilmesi için faaliyet gösterdiklerini anlattı. Genel Başkan Özarslan, Başkanlar Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği´nin belediye başkanları için öneminin altını çizdi.

Ardından Düzce Milletvekilleri Osman Çakır ve İbrahim Korkmaz birer selamlama konuşması yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, "Yerel Yönetimler Reformu" hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından Düzce Milletvekili Osman Çakır, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin´e, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Başkanlar Birliği Genel Başkanı İsmet Özarslan´a Düzce´ye has el sanatlarından olan tel kırma birer tablo armağan etti.

Programın sonunda ise heyet topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğleden sonra Aktaş Şelalesi ve Fakıllı Mağarası´na giden heyet aileleriyle birlikte Düzce´nin doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Akşam yemeğinin ardından heyet, Ahmet Özhan konserinde keyifli zaman geçirdi.

Konserin sonrasında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş,Ahmet Özhan´a Düzce´ye has el sanatlarından olan tel kırma bir tablo armağan etti.