HABERLER
01-01-2010 23:59

MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE İÇİN İLK ADIM ATILDI

MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE İÇİN İLK ADIM ATILDI

Düzce Belediyesi Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu, gerçekleştirdiği danışma toplantısının ardından sokağa indi. Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu, çalışmalarına Karaca Mahallesinden start verdi.

Düzce Belediyesi Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu, gerçekleştirdiği danışma toplantısının ardından sokağa indi. Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu, çalışmalarına Karaca Mahallesinden start verdi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´in talimatıyla Düzce Belediyesi Meclis üyeleri Gönül Asuk, Ömer Arslan ve Mehmet Atılmış´ın katılımıyla oluşturulan Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği danışma toplantısıyla Düzce´de madde bağımlılığıyla mücadele eden kurumlarla fikir alışverişinde bulunmuş, geleceğimizin teminatı gençleri madde bağımlılığından uzak tutabilmek için ortak çözüm aramıştı.

Çalışmalarını vakit kaybetmeden gerçekleştirmeyi hedefleyen Düzce Belediyesi Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu, sokağa indi, eğitimcilerle, anne babalarla ve gençlerle bir araya geldi.

Çalışmalarına ilk olarak Karaca Mahallesinden başlayan komisyon, Mehmet Zahid Kevser-i İmam Hatip Ortaokulunda mahalleliyle buluştu.

Düzce Belediyesi Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Gönül Asuk´un açılış konuşmasının ardından Düzce Vaizi Ömer Meydan, madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan bir sunum gerçekleştirdi.

Meydan´ın ardından Polis Memuru Hayri Arslan, madde bağımlılığıyla ilgili mesleki deneyimlerini paylaştı.

Her fırsatta gençleri madde bağımlılığından uzak tutmanın önemine vurgu yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "madde bağımlılığına karşı sizlerle omuz omuza bir gönüllü ordusu oluşturmak istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Başkan Keleş," Sağlıklı gençler, huzurlu bir gelecek için madde bağımlılığıyla mücadeleye başladık. Biz, Meclis üyemiz Gönül Asuk başkanlığında bir komisyon oluşturduk. Çalışmalarımıza diğer kurum ve kuruluşları da dahil ederek devam edeceğiz. Ancak her şey ailede başlıyor. Sonu ölüm olan bu maddeyi çocuklarımız kullanıyor. Bu noktada anne ve baba olarak bizlere büyük önem düşüyor. Okulda da öğretmenlerimize büyük önem düşüyor. Çocuklarımızdaki ani değişimleri en kolay siz fark edebilirsiniz." dedi.

Düzce Belediyesi Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu olarak bir uzman kadrosuyla sokağa ineceklerini ifade eden Başkan Keleş, "her okula, her eve, her sokağa gireceğiz, evlatlarımıza ulaşacağız." sözlerini kaydetti.

Madde bağımlılığı noktasında risk teşkil eden her bölgeye ulaşacaklarına, gerekirse her çocuğun Düzce Belediyesi olarak tedavisini üstleneceklerine vurgu yapan Başkan Keleş, "sizler bizi seçtiniz, bize güvendiniz. Almış olduğumuz bu sorumlulukta sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmek birinci sırada yer alıyor. Geleceğimizin aydınlık Türkiye´sini kurmak için gençlerimizi sağlıkla yetiştirmemiz gerekiyor." dedi.

Toplantının sonunda Başkan Keleş, Karaca Mahallesi sakinlerinden gelen soruları cevapladı.