ENGELLERİ DİN GÖREVLİLERİ KALDIRACAK

Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi ile Düzce Müftülüğü tarafından düzenlenen "Engelleri Din Görevlileri Kaldıracak" adlı konferansa katılan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "ben de bir engelli evlat babasıyım. Engellilere yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda belediye başkanlığı sıfatımdan önce engelli evlat sahibi bir baba olarak hareket ediyorum." dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi ile Düzce Müftülüğü iş birliğinde "Engelleri Din Görevlileri Kaldıracak" adlı konferans düzenlendi. Konferansa, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva konuşmacı olarak katıldı.

Konferans öncesinde Türkiye Beyazay Derneğiyle ortak projelere imza atan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´i ziyaret eden Lokman Ayva, Müftülük Konferans Salonuna Başkan Keleş ile birlikte geçti.

"Engelleri Din Görevlileri Kaldıracak" Konferansı İl Müftüsü Selami Emen´in açılış konuşmasıyla başladı.

Ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, engellilerin bizler için Allah´ın bir hediyesi olduğunu ifade ederken belediye başkanlığı sıfatından önce engelli evlat sahibi bir baba olarak düşünüp, engellilere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalara bu yönde şekil verdiğini ifade etti.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise, ilk olarak Düzce´de düzenlenen "Engelleri Din Görevlileri Kaldıracak" projesiyle camilerin, Kuran Kurslarının engellilere yönelik olarak daha işlevsel hale getirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Engellileri camilerle, Kuran Kurslarıyla buluşturmak istediklerini belirten Lokman Ayva, "Engelleri Din Görevlileri Kaldıracak" projesiyle camilerde verilen vaazlarla da vatandaşları engelli bireylere karşı bilinçlendirmeyi amaç edindiklerini söyledi.

Yoğun katılımla gerçekleşen "Engelleri Din Görevlileri Kaldıracak" Konferansında engellilere yönelik farkındalık arttırmak adına broşürler dağıtıldı.