BAŞKAN KELEŞ´İN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında kadına yönelik şiddetin tarih olduğu bir toplum dileğine vurgu yaptı. Başkan Keleş, Dünya Kadınlar Günü mesajında, Özgecan Arslan´ı da rahmetle andı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Geçmişte kadına yönelik şiddetin her hanede yer aldığı, töre cinayetlerinin ülke gündemine oturduğu, kızlarımızın eğitim hakkının kısıtlandığı günlere daha çok şahit oluyorduk.

Hükümetimiz her geçen gün kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemelere imza atarak kadına yönelik şiddetin son bulması için çalışıyor.

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bugün, her birimizin kulaklarında geçtiğimiz ay kadın cinayetlerine kurban verdiğimiz Özgecan´ın ismi çınlıyor. Coşkuyla kutlamamız gereken bu günde içimiz buruk, gözlerimiz yaşlı. Bugün yalnızca Özgecan´ın değil, kadın cinayetlerine kurban verdiğimiz her kadının acısını kalbimizin en derinlerinde yaşıyoruz.

Özgecan Arslan başta olmak üzere  şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden bütün kadınlarımıza Allah´tan rahmet diliyor, kadına yönelik şiddetin tarih olduğu bir toplum temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum." dedi.